Home Τουρισμός Πάμε Ελλάδα Εναλλακτικά

Πάμε Ελλάδα Εναλλακτικά

112[1]Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα  6:00 μμ  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καλύμνου έγινε η 1η ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό του δικτύου “AlterNetGreece”  και του σχεδίου μάρκετινγκ για τον εναλλακτικό τουρισμό, “ Go Alternative in Greece” “ Πάμε Ελλάδα Εναλλακτικά” με την συμμετοχή όλων των μελών που αποτελούν τον πυρήνα  αυτής της προσπάθειας:
Τσαγκάρη Καλλιόπη, δημιουργός του σχεδίου και υπεύθυνη εφαρμογής του μάρκετινγκ για την εξέλιξη  του προορισμού.
Βασίλης Βογατζάς, υπεύθυνος για την  συμβουλευτική, εκπαίδευση και υποστήριξη για πιστοποίηση των επιχειρήσεων.
Μάνος Τρικοίλης, υπεύθυνος ελέγχου τεχνικών προδιαγραφών επιχειρήσεων.
Ηλίας Κωνσταντινίδης,   υπεύθυνος  χαρτογράφησης  και εφαρμογών.
Μοndial Assistance με τον εκπρόσωπο της  Λάμπρο Μαριδάκη για την ασφάλεια – βοήθεια – διάσωση μέχρι και αερομεταφορά των επισκεπτών σε περίπτωση ανάγκης.
Ηλίας Αργυρίου, υπεύθυνος διαχείρισης ασθενοφόρων και εκπαίδευσης διασωστών.
Κύριος στόχος του καινοτόμου εγχειρήματος είναι η ανάδειξη μικρών μεν, αλλά  φυσιολατρικά και πολιτιστικά ξεχωριστών προορισμών στην Ελλάδα, που όμως παραμένουν περιορισμένα γνωστοί ή άγνωστοι στο τουριστικό κοινό που επισκέπτεται την xώρα,  αν και διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά,  ώστε να μπορούν να  αποτελέσουν «τον επίγειο παράδεισο» πολλών επισκεπτών.
Ένας τέτοιος τόπος είναι και η Κάλυμνος, το ξεχωριστό αυτό νησί της Δωδεκανήσου, η οποία έχει επιλεγεί από το δίκτυο να είναι ο πρώτος προορισμός στην Ελλάδα, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σχέδιο, με την προσδοκία να την βοηθήσει να βρει την θέση που της αξίζει μέσα στον χάρτη των συναρπαστικότερων Ελληνικών προορισμών.
Στην ομιλία της η δημιουργός του δικτύου κ. Καλλιόπη Τσαγκάρη η οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κάλυμνο, παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο μάρκετινγκ με τους τομείς δράσης του δικτύου για την πρώτη υλοποίηση του έργου και μεταξύ άλλων δήλωσε:
« Για την επίτευξη των στόχων μας, σε ότι αφορά  τον πρώτο προορισμό-αφετηρία  της διαδρομής μας που επιλέξαμε να  είναι η Κάλυμνος,  εστιάσαμε με προσοχή στις δικές της ξεχωριστές ανάγκες που αναδεικνύονται κυρίως από το γεγονός της δυνατής  εξέλιξής της σε ένα κορυφαίο αναρριχητικό και καταδυτικό

προορισμό παγκόσμια, αλλά επίσης και από το δεδομένο των σημαντικών ελλείψεων στην οργάνωση και την ποιότητα των υπηρεσιών της.  Πιστεύουμε ότι «το νησί των σφουγγαράδων», ο τόπος μας,  μπορεί να γίνει ένας από τους συναρπαστικότερους προορισμούς στο Αιγαίο για το εναλλακτικό κοινό, αναπτύσσοντας επιπλέον υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο κανό, καγιάκ κ.α.) αναδεικνύοντας την πλούσια γαστρονομία της, την ιστορία της και την πολιτισμική της διαδρομή.
Με δεδομένες τις  ανάγκες για την διαφύλαξη και ανάδειξη της φυσιολατρικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς, την προβολή της ποιότητας προϊόντων / υπηρεσιών, την άριστη οργάνωση των επιχειρήσεων του τόπου, την χαρτογράφηση επιπέδου, την ανάπτυξη της τεχνολογίας & των εφαρμογών, τη σύγχρονη  εξυπηρέτηση και πληροφόρηση του τουριστικού της κοινού, της παροχής υπηρεσιών άμεσης δράσης, βοήθειας, διάσωσης, καθώς και για την σωστή διαχείριση  συμβάντων υγείας  και ατυχημάτων, σχεδιάσαμε την δράση μας:
Εντοπίζουμε και αναδεικνύουμε  τα συγκριτικά πρωτογενή πλεονεκτήματα του νησιού μας  που έχουν να κάνουν με την φύση, την πολιτιστική κληρονομιά και τους ανθρώπους του.
Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δευτερογενή συγκριτικά πλεονεκτήματα που αφορούν σε καινοτόμες  υπηρεσίες τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους επιχειρηματίες – μέλη του δικτύου με στόχο  την μεγιστοποίηση της θελκτικότητας του προορισμού.
Δημιουργούμε δίκτυο επιχειρήσεων ποιοτικών προϊόντων / υπηρεσιών βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, ώστε να υπάρξει η διασφάλιση της ποιοτικής παραμονής, της σύγχρονης εξυπηρέτησης και της ασφάλειας  των επισκεπτών.
Δημιουργούμε  σημαντικά οικονομικά κίνητρα και άλλα προνόμια για τους επισκέπτες – μέλη του Δικτύου «AlterNetGreece» με στόχο να ενισχύσουμε κατά το μέγιστο δυνατό την επιλεξιμότητα του προορισμού.
Εντάσσουμε και αξιοποιούμε άλλες  μη τουριστικές  επιχειρήσεις – υπηρεσίες,  που ωστόσο μπορεί να ενδιαφέρουν τον επισκέπτη, να εξυπηρετούν άλλες ανάγκες του και  παράλληλα εμπλουτίζουν τις επιλογές του, προσφέροντας του νέα ερεθίσματα και σενάρια διακοπών  (π.χ. ιατρικές υπηρεσίες, οικοτεχνίες, εργαστήρια τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, αγροκτήματα, οινοποιεία, κέντρα άθλησης, κέντρα εκπαίδευσης  κ.α.)

Δημιουργούμε νέες υπηρεσίες με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας   συγκριτικά με άλλους εκτός Ελλάδας προορισμούς, που προσελκύουν κοινό αντίστοιχου ενδιαφέροντος (π.χ. υπηρεσία άμεσης βοήθειας και διάσωσης, εφαρμογές χαρτογραφίας σε GIS, υπηρεσία πληροφόρησης και διαχείρισης παραπόνων, στατιστική υπηρεσία, υπηρεσία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και πιστοποιήσεων κ.α.)
Οργανώνουμε events για την διεύρυνση του αντικειμένου  των υπαίθριων δραστηριοτήτων και των πολιτιστικών δρώμενων, με σκοπό την αύξηση της προσέλκυσης και προσέλευσης των  επισκεπτών ανάλογα και με τα ειδικά τους ενδιαφέροντα.
Στηρίζουμε με πολλές πρωτοβουλίες την παραγωγή και κατανάλωση τοπικών ποιοτικών προϊόντων (τυποποίηση, επισήμανση, διανομή),  προωθώντας τα σε  σημεία πώλησης για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής τουριστικής κατανάλωσης.
Έτσι πιστεύουμε πως οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο νησί μας, θα έχουν άμεση πληροφόρηση για τον τόπο, τις επιχειρήσεις του, τα προϊόντα του, τις ειδικές δραστηριότητες και τις ποιοτικές υπηρεσίες που τους προσφέρονται.
Στην σημερινή εποχή της έντονης τουριστικής ανταγωνιστικότητας, των αυξημένων προσδοκιών του τουριστικού κοινού, αλλά και των περιορισμένων ευκαιριών για τον επιχειρηματικό κόσμο των μικρότερων τόπων, το «AlterNetGreece», μέσω της κατάλληλης προβολής του προορισμού «Κάλυμνος» και της επίτευξης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών για προϊόντα / υπηρεσίες, επιχειρεί και αποβλέπει να διασφαλίσει την απόλυτη ικανοποίηση των επισκεπτών, την μακροχρόνια επιτυχία των επιχειρήσεων του νησιού και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Δουλεύουμε με  ζήλο, σταθερότητα και υπομονή για να είναι όλα έτοιμα τον Μάιο 2013.»

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version