Home Ελλάδα Δράσεις προβολής Εύβοιας και Σκιάθου σε Ισπανία και Βέλγιο

Δράσεις προβολής Εύβοιας και Σκιάθου σε Ισπανία και Βέλγιο

Η γαστρονομική παράδοση της Εύβοιας βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής «Aquí la tierra» («Εδώ γη»), που μεταδίδεται καθημερινά από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ισπανίας TVE1.

Η πρώτη από τις συνολικά τρεις εκπομπές που θα είναι αφιερωμένες στο νησί της Εύβοιας μεταδόθηκε στις 29 Απριλίου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ισπανικού κοινού, καθώς την παρακολούθησαν περισσότεροι από 1,3 εκατ. τηλεθεατές, καταγράφοντας μερίδιο τηλεθέασης 12,4%.

Το συνεργείο της εκπομπής επισκέφθηκε το νησί με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας και τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στο πλαίσιο της προώθησης της γαστρονομικής παράδοσης της χώρας μας στις ισπανόφωνες αγορές.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ρεπορτάζ για την παρασκευή παραδοσιακών γλυκισμάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Αρτακηνών-Κυζικηνών Νέας Αρτάκης, επισκέφθηκε πρότυπο βιολογικό αγρόκτημα σύκων στην Κύμη και κατέγραψε την παρασκευή τοπικής συνταγής. Ακόμα βρέθηκε στην ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας την ώρα άφιξης των καϊκιών που μεταφέρουν τα μοναδικής νοστιμιάς οστρακοειδή και θαλασσινά του νησιού, ενώ παρακολούθησε και την παρασκευή ευφάνταστων εκδοχών παραδοσιακών συνταγών από κορυφαίο σεφ εστιατορίου της πόλης.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της στο νησί, την ισπανική αποστολή συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας, Φανή Παπαθωμά και ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Σκιάθος: Ιδανικός προορισμός για τους Βέλγους πεζοπόρους

Εξάλλου, στις 23 Απριλίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, διοργάνωσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, εκδήλωση προβολής του νησιού με έμφαση στον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την προσβασιμότητα και κυρίως στις χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής τουριστικής αγοράς και δημοσιογράφοι, που εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί και τις δυνατότητες για πεζοπορικό τουρισμό, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Βέλγων Τουριστικών Πρακτόρων (ABTO), το 30% των Βέλγων ταξιδιωτών επιλέγει τον προορισμό του με βάση τις πεζοπορικές διαδρομές που αυτός προσφέρει.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη για αύξηση κατά 6% των κρατήσεων από το Βέλγιο και την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται για το 2024 ανάμεσα στους top 5 προορισμούς τόσο των Βέλγων όσο και των Ολλανδών τουριστών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Ελληνίδα πρέσβης, Σοφία Γραμματά, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέξανδρος Ευσταθίου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version