Αρχική Εκδηλώσεις Οι Κυκλάδες στη Βιέννη

Οι Κυκλάδες στη Βιέννη

IMG_7613Σε μια εξαιρετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθές (12.03.13) στους χώρους της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βιέννη, παρουσιάστηκαν τα νησιά των Κυκλάδων Σίφνος, Μήλος, Πάρος και Ιος.
Την εκδήλωση , η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Ελλάδος στη Βιέννη κ. Θεμιστοκλή Δημίδη, ο οποίος έχει αγκαλιάσει τις δραστηριότητες του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού και  προορισμών της χώρας μας,  τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Σίφνου κ. Κωνσταντίνος Σούλης, ο Δήμαρχος της Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάρου κ. Γεώργιος Μπαφίτης και ο Σύμβουλος του Δήμου  Ίου κ. Μάκης Πεταλούδης.
Ο Έλληνας Πρέσβης στην ομιλία του, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του τουρισμού για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, εξήρε το εξαίσιο φυσικό κάλλος των Κυκλάδων και τόνισε την αξία που έχει η έννοια της φιλοξενίας για τους Έλληνες.
Μετά την παρουσίαση των τεσσάρων νησιών από τον κ. Γιάννη Ραφαλιά και την κα. Φανή Γραμματικού του ΕΟΤ Βιέννης, σε επιλεγμένο κοινό, το οποίο αποτελούταν από διευθυντικά στελέχη τουριστικών γραφείων, εκπροσώπους της TUI, Gulet, Ruefa, Lato, και από δημοσιογράφους, ακολούθησε δεξίωση με ελληνική παραδοσιακή μουσική, στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι των νησιών, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προσκελημένους και να προβάλουν το τουριστικό τους προϊόν.
Στοχεύοντας στην περαιτέρω προβολή των Κυκλάδων στο αυστριακό κοινό, συμφωνήθηκε η διοργάνωση δημοσιογραφικών ταξιδίων (Press trips) μέσω του Γραφείου του ΕΟΤ. Πρόκειται για δράσεις με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αναλογικά του επικοινωνιακού ανταποδοτικού οφέλους.
Όσον αφορά τις δυτικές Κυκλάδες, τα νησιά Σίφνο και Μήλο, οι παρευρισκόμενοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την επέκταση του αεροδρομίου που εξήγγειλε o Δήμαρχος Μήλου. Το εν λόγω αεροδρόμιο θα έχει τη δυνατότητα στο εγγύς μέλλον, να υποδέχεται ναυλωμένες πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες.  Αυτή η προοπτική θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης για το άνοιγμα νέων προορισμών προς Ελλάδα, η οποία, όπως έχουμε ήδη αναφέρει και στο παρελθόν, είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών για τις κύριες καλοκαιρινές τους διακοπές.  
Το αεροδρόμιο Μήλου θα εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ιδιαίτερα τη Σίφνο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και επαγγελματίες-ιδιοκτήτες γραφείων εισερχόμενου τουρισμού  των νησιών, όπως ο κ. Δημόπουλος από τη Σίφνο και οι κ.κ. Καστρίτης και Μάλης από τη Μήλο. Στο περιθώριο της εκδήλωσης λειτούργησε επίσης μικρή έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από τη Μήλο παραγωγής του κ. Παναγιώτη Βήχου.
Η Πάρος και η Ίος, ήδη ενταγμένες σε προγράμματα αυστριακών Tour Operator, προσβλέπουν στη διασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου από την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται φέτος για την Ελλάδα, μία εξέλιξη που διασαφηνίζεται στην άνοδο των κρατήσεων κατά 20 και πλέον τοις εκατό .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.