Αρχική Κρατήσεις Νέο ρεκόρ πτώσης των ξενοδοχειακών τιμών

Νέο ρεκόρ πτώσης των ξενοδοχειακών τιμών

Νέο ρεκόρ τετραετίας σημειώνεται στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής ο Ιανουάριος του τρέχοντος έτους ήταν ο μήνας με τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων χρόνων. Το σκηνικό όμως αλλάζει με την άφιξη του πρώτου μήνα της Άνοιξης και η μέση τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Ελλάδας πέφτει στα 71 ευρώ, τιμή που δεν έχει σημειωθεί ξανά τα τελευταία χρόνια. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr  (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Μάρτιο.

«Βαρομετρικό χαμηλό»

Ο Μάρτιος ο φθηνότερος μήνας των τελευταίων 4 χρόνων

Η αρχή της Άνοιξης επεφύλαξε για τις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα νέο ρεκόρ όσον αφορά στο επίπεδο των τιμών με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου να κυμαίνεται στα 71 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μέσα στα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα αγγίζει αυτή την τιμή.

Το 2013 επιφυλάσσει μέχρι στιγμή ευχάριστες εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες καθώς οι τιμές είτε ακολουθούν καθοδική πορεία ή παραμένουν σταθερές από μήνα σε μήνα. Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα η μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα παραμένει σταθερή στα 69 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 75 ευρώ και το ποσοστό μείωσης σε σχέση με το Φεβρουάριο είναι στο τρια τοις εκατό. Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της μέσης τιμής παρατηρείται στο Φαληράκι της Ρόδου, με το ποσοστό να αγγίζει το 19 τοις εκατό (μέση τιμή 51 ευρώ ανά διανυκτέρευση), ενώ ακολουθούν τα Θήρα με μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση στα 76 ευρώ. Στα Ιωάννινα η μείωση κυμαίνεται στο οχτώ τοις εκατό, με τη μέση τιμή να αγγίζει τα 77 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο.

Αντίθετα η μεγαλύτερη αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών παρατηρείται στο Ημεροβίγλι με ποσοστό αύξησης 36 τοις εκατό (τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση 187 ευρώ, έναντι 137 ευρώ τον προηγούμενο μήνα), στο Ναύπλιο η αύξηση αγγίζει το 23 τοις εκατό σε σχέση με το Φεβρουάριο (τιμή δίκλινου δωματίου 101 ευρώ, έναντι 82 ευρώ τον προηγούμενο μήνα). Τέλος, στην Πάτρα, εξαιτίας του επερχόμενου καρναβαλιού η μέση τιμή αυξάνεται κατά 14 τοις εκατό το Μάρτιο με την τιμή ανά διανυκτέρευση να αγγίζει τα 73 ευρώ.  Και μπορεί στην Ελλάδα οι τιμές να πέφτουν αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και στην Κύπρο όπου το ποσοστό αύξησης των ξενοδοχειακών τιμών είναι της τάξεως του 10 τοις εκατό και τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου να κυμαίνεται στα 80 ευρώ.     

«Βαρομετρικό υψηλό» στην Ευρώπη

Κατά πλειοψηφία οι τιμές στην Ευρώπη ανεβαίνουν με το υψηλότερο ποσοστό να αγγίζει μέχρι και το 40 τοις εκατό στη Σεβίλλη και με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να φτάνει τα 95 ευρώ, έναντι 68 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Στην Ιταλική πρωτεύουσα το ποσοστό αύξησης είναι 35 τοις εκατό με τη μέση τιμή να έχει εκτοξευθεί στα 127 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 94 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Στην Πράγα η μέση τιμή δίκλινου δωματίου είναι 90 ευρώ (ποσοστό αύξησης 29 τοις εκατό σε σχέση με το Φεβρουάριο), στην Φλωρεντία η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση αγγίζει τα 118 ευρώ με το ποσοστό αύξησης να κυμαίνεται στο 26 τοις εκατό. Τέλος, στην Κωνσταντινούπολη το ποσοστό αύξησης ξενοδοχειακών τιμών αγγίζει το 38 τοις εκατό με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να σκαρφαλώνει στα 124 ευρώ ( 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον Φεβρουάριο).  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.