Home Εκδηλώσεις Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι εορταστικές του εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι εορταστικές του εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821

Epeteios_2Epeteios_4Epeteios_7Ο Δήμος Δυτικής Μάνης και φέτος, με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποίησε τις εορταστικές του εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821, παρουσία των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης κ.κ. Ανδρεάκου Πέτρου και Γιαννημάρα Δημητρίου, των Δημοτικών Συμβουλίων των δυο Δήμων, τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων από τη Δυτική και Ανατολική Μάνη και πλήθους κόσμου.  
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, με την άφιξη στο Ηρώο της πλατείας της Καρδαμύλης της σημαίας των Μανιατών και των ιππέων και Καπεταναίων της Ανατολικής Μάνης. Ακολούθησε έπαρση της σημαίας, τέλεση τρισάγιου στη μνήμη των ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, τον εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, τους απογόνους της οικογένειας Μούρτζινου – Τρουπάκη, από Μανιάτικους Συλλόγους και από σχολεία της περιοχής.
Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβηκαν στον ιστορικό χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα και των Πυργόσπιτων των  Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, στην παλαιά Καρδαμύλη, όπου η κυρία Σοφία Καπετανάκη – Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκφώνησε το πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθησε το Προσκλητήριο των Μανιατών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Καλαμάτας και στον Ιερό Αγώνα του ’21 και η αναπαράσταση της συνάντησης των Καπεταναίων και της ιστορικής απόφασής τους. Στην αναπαράσταση έλαβαν μέρος ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Συλλόγου Νεδουσαίων και η κυρία Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο «ΛΕΥΚΙΠΠΟ» και το Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»,  καθώς και με την παράθεση μικρής δεξίωσης στο Δημαρχείο.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων και οι: ο Πανοσολογιότατος π. Συμεών, η Βουλευτής Λακωνίας κα Φ. Πατριανάκου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δ. Κουκούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Π. Αλευράς, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γ. Πουλοκέφαλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Σ. Αναστασόπουλος, η Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιά κα Ε. Κούβαρη, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ. Κ. Κυριακουλέας, Αντιπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολλών Μανιάτικων Συλλόγων, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.