Αρχική Τουρισμός Το “ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ” παρουσίασε η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας στο “Δημόκριτο”

Το “ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ” παρουσίασε η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας στο “Δημόκριτο”

Ένωση Ξενοδοχείων ΛακωνίαςΤο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.E.Φ.Ε. “Δημόκριτος” διοργάνωσαν ημερίδα στις 22/2/2013 με θέμα την «Ανοιχτή, Συνεργατική Διακυβέρνηση» στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ΝΟΜΑD (“Policy Formulation and Validation through non-moderated Crowdsourcing”).Οι συνεργαζόμενοι φορείς για την υλοποίηση του έργου είναι το Ε.Κ.E.Φ.Ε. “Δημόκριτος”,  το Ελληνικό και το Αυστριακό Κοινοβούλιο, το ινστιτούτο Fraunhofer Γερμανίας καθώς και οι εταιρίες Google, ATC, Kantor και Critical Publics.
Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές, καθώς και ερευνητικές προσεγγίσεις στον τομέα της Ηλεκτρονικής, Ανοικτής, Συνεργατικής Διακυβέρνησης. Παράλληλα με την παρουσίαση των συγκεκριμένων έργων και λύσεων, στόχος ήταν να γίνει συζήτηση πάνω στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στην Ελλάδα για την αξιοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για την ανοιχτή, συνεργατική διακυβέρνηση.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας προσκλήθηκε από τους διοργανωτές της ημερίδας προκειμένου να παρουσιάσει το “ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ”, ένα project αξιολόγησης, συμβουλευτικής και ελέγχου όλων των παρόχων υπηρεσιών με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών στον προορισμό ΛΑΚΩΝΙΑ. Την παρουσίαση έκανε ο εμπνευστής του project (Επικοινωνιολόγος και Σύμβουλος Επικοινωνίας της ΕΞΛ) Φώτης Παντόπουλος. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Παντόπουλος προσδιόρισε ως βασικές αρχές του Συμφώνου την προβολή και ανάδειξη του προορισμού ΛΑΚΩΝΙΑ, τη διασφάλιση της ποιότητας ως αδιαπραγμάτευτο όρο, την ελεύθερη και υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα, την ικανοποίηση του επισκέπτη και τη συνολική εμπειρία του και τέλος την οικονομική τόνωση του προορισμού ως συνολικό στόχο.
Το Σύμφωνο αποτελεί τη δεδηλωμένη θέση της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας να μεριμνήσει δραστικά για την αποκατάσταση και σταδιακά τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών στο νομό με απώτερο στόχο τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας του ως προορισμού και τη συνακόλουθη εισροή πόρων που εύλογα αφορούν όλους. Για το σκοπό αυτό η ΕΞΛ προχώρησε στην  παρουσίαση του Συμφώνου σε αμιγώς επιστημονικό περιβάλλον καλώντας όλους τους φορείς που συμμερίζονται τον παραπάνω στόχο να συμπράξουν και να στηρίξουν με την πρόθεσή τους αλλά και με κάθε μέσο της αρμοδιότητάς τους την υλοποίηση και εφαρμογή του. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ευκαιρία και πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα στην οικονομία και τη ζωή του τόπου και προορισμού ΛΑΚΩΝΙΑ, να δείξουν έμπρακτα τις προθέσεις και το ενδιαφέρον τους για το μέλλον του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.