Αρχική Ελλάδα Κ. Τζαβάρας: «Ήταν, είναι και θα είναι πάγια εθνική θέση μας ο...

Κ. Τζαβάρας: «Ήταν, είναι και θα είναι πάγια εθνική θέση μας ο επαναπατρισμός των Μαρμάρων»

Celestyal Cruises

Κώστας Τζαβάρας«Είναι γνωστή η διαφορά προσέγγισης και αντίληψης που μας χωρίζει από το Ηνωμένο Βασίλειο, για το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Επί του θέματος αυτού δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τίποτα άλλο εκτός από το ότι: Ήταν, είναι και θα είναι πάγια εθνική θέση μας ο επαναπατρισμός των Μαρμάρων και η υλική σύνδεση τους με τον τόπο που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ο πολιτισμός, που τα δημιούργησε».

Αυτή είναι η δήλωση-απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, στις δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον σχετικά με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστραφεί στην Ινδία το διαμάντι Κοχ-ι-Νουρ των 105 καρατίων που εκτίθεται σήμερα στον Πύργο του Λονδίνου. Μάλιστα παρομοίασε την υπόθεση αυτή με το θέμα των «Ελγινείων Μαρμάρων» λέγοντας: «Η σωστή απάντηση είναι το Βρετανικό Μουσείο και οι άλλοι πολιτιστικοί θεσμοί να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν, δηλαδή να διασυνδέονται με άλλους θεσμούς σε όλο τον κόσμο ώστε να εξασφαλίζουν ότι τα πράγματα που έχουμε και που φροντίζουμε τόσο καλά, να τα μοιραζόμαστε όπως αρμόζει με ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο» και τόνισε: «Σίγουρα δεν πιστεύω στον “επιστροφισμό” (returnism). Δεν πιστεύω πως είναι κάτι λογικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.