Αρχική Φορείς Απογοητευτική η κατάσταση στο Γραφείο του ΕΟΤ στο Τόκυο

Απογοητευτική η κατάσταση στο Γραφείο του ΕΟΤ στο Τόκυο

Letters to the editorΣτη κατάσταση που επικρατεί στο Γραφείο του ΕΟΤ στο Τόκυο, αναφέρεται, η χθεσινή επιστολή, που ξεχωρίσαμε από τα σχόλια των φίλων στο χθεσινό δημοσίευμά μας “Να πως στελεχώνονται τα Γραφεία του ΕΟΤ“.

Όπου καταγγέλει στην ουσία τη μείωση των αφίξεων από την Ιαπωνία λόγω της πολιτικής της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού από 200,000 άτομα την δεκαετία του 80 και 90 στις 4000 έως 5000 σήμερα.

Δείτε την επιστολή

Επισκέφτηκα πριν από δύο χρόνια το Γραφείο του ΕΟΤ στο Τόκυο και παρ’όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων η κατάσταση ήταν απογοητευτική. Αυτοί που στάλθηκαν από την Αθήνα τα τελευταία χρόνια σαν διευθυντές στο γραφείο του ΕΟΤ στο Τόκυο ήταν στην καλύτερη περίπτωση άκρως ανεπαρκείς.

Μια κυρία στάλθηκε μετά το 2004 με μοναδικά προσόντα, επειδή γνώριζε κάποιον υψηλά ιστάμενο και επειδή μίλαγε Ιαπωνικά. Κατά την παραμονή της στην Ιαπωνία μαθαίναμε από πελάτες μας, ότι προωθούσε στην Ιαπωνική συγκεκριμμένο τουριστικό Γραφείο των Αθηνών. Για άλλη αργότερα μάθαμε, ότι πριν φύγει επισκέφθηκε Γραφείο στην Αθήνα για να αγοράσει rail pass για να ταξιδεύει στην Ιαπωνία φθηνότερα….

Ένα άλλο πράγμα που έμαθα είναι, ότι οι Τούρκοι πάνε και βοηθάνε και παρακαλάνε τα Ιαπωνικά Γραφεία και τους Tour Operators να στείλουν τουρίστες στην Τουρκία με αποτέλεσμα να έχουν πολύ μεγάλες αυξήσεις στις αφίξεις τα τελευταία χρόνια. Οι δικοί μας το παίζουν αφ’υψηλού και αντιμετωπίζουν τα Γραφεία στο στυλ “αν θέλετε ελάτε δεν σας έχουμε και ανάγκη”

Αποτέλεσμα της παραπάνω πολιτικής της Κεντρικής Διοίκησης, είναι
να μειωθούν οι αφίξεις από 200,000 άτομα την δεκαετία του 80 και 90 στις 4000 έως 5000 σήμερα.

Βοήθειά μας…..
Μάνος Ελευθερίου

Σημείωση από τη σύνταξη
Ευχαριστούμε όλους για την ενεργή συμμετοχή τους και ενημέρωση σχετικά με το τι συμβαίνει στο δημόσιο.
Τα άλλα σχόλια των αναγνωστών μας μπορείτε να τα βρείτε εδώ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητό Travelling News,

    Η επιστολή του κυρίου Ελευθερίου που αποφασίσατε να δημοσιεύσετε σήμερα, θα έλεγα ότι ενώ γενικά απεικονίζει μία πραγματικότητα, θα ήταν περισσότερο αξιόπιστη αν συνοδευόταν από την ιδιότητα του κυρίου Ελευθερίου, ο οποίος αναφέρεται σε σοβαρά γεγονότα θα έλεγα αβασάνιστα και χωρίς πριν να τα έχει αξιολογήσει.
    Ως Διευθυντής του μεγαλύτερου Ιαπωνικού οργανισμού τουρισμού (JTB )
    στην Ελλάδα, έχω βιώσει όλες τις παθογένειες που μας οδήγησαν από τις 200,000 επισκέπτες στις 5,000…και έχω κατ’επανάληψη επισκεφθεί και κλάψει στον ΕΟΤ του Τόκυο.
    Το γεγονός όμως ότι μία εκ των διευθυντών του ΕΟΤ αγόρασε Railpass
    για τις μετακινήσεις της με τραίνο (από το μοναδικό γραφείο στην Ελλάδα που το διαθέτει) δεν βλέπω σε τι είναι επιλήψιμο. Αντιθέτως θα έλεγα ότι μείωσε και τα κόστη μετακίνησής της αμ κανείς γνωρίζει πως γινόταν η μετακίνηση τα προηγούμενα χρόνια.
    Αλλωστε μία ματιά στη σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΤ με τους διάφορους οδοντιάτρους-μέλη θα μας πείσει για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σήμερα η στιβαρότερη βιομηχανία της ΄΄αμοιρης αυτής χώρας.
    Σε ό,τι δε αφορά τη γενικότερη νοοτροπία τοποθετήσεων σε καίριες θέσεις, μία ματιά στη σύνθεση των εργαζομένων στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι αρκετή για να βυθισθεί κάποιος στην απογοήτευση.
    Ομως όχι, πρέπει με αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα παρακμής. Ας συντονίσουμε τη δράση μας όπως κάνουν και οι Τούρκοι συνάδελφοί μας. Ας οργανώσουμε την πίεσή μας προς τους αρμόδιους φορείς, δημιουργικά. Αυτό θα γίινει μόνο αν σταματήσουμε να ελπίζουμε στο ανέφικτο (ότι δηλαδή η υπάρχουσα κατάσταση θα βελτιωθεί μόνη της) και να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι η απεργία των ναυετργατών είναι η γενεσιουργός αιτία των δεινών του κλάδου μας.

    *Για την ιστορία, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έλαβα μία πρόσκληση από τον ΕΟΤ ή το υπουργείο Τουρισμού για την οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από αυτή την αγορά….

    Με εκτίμηση
    Γ.Καραγιάννης

  2. Δυστυχώς μια ζωή από όσο θυμάμαι σε όλες τις καίριες θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις, πόστα στο εξωτερικό , και αλλού, το μόνο προσόν που χρειάζεται για μία θέση σε αυτά είναι!. Να είσαι κάτοχος κομματικής ταυτότητας και παιδί του κομματικού σωλήνα, να είσαι αποτυχημένος στις εκλογές για βουλευτής,να είσαι γόνος των μεγάλων πολιτικών τζακιών, και τέλος αυτές οι κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις και γνωριμίες με υψηλά ιστάμενους, να έχεις διασυνδέσεις με τα μέσα των βαρώνων της διαπλεκόμενης ενημέρωσης, η και το κάθε άλλο περίεργο έως μη νόμιμο μέσον που διαθέτει κάποιος/α..

    Αυτοί όλοι δυστυχώς κρατάνε όλα τα πόστα και τις τύχες φυσικά στους οργανισμούς και στα πόστα της δύσμοιρης χώρας μας, εναλλασσόμενοι διαχρονικά βάσει του χρώματος της κομματικής ταυτότητας τους.

    Κατέληξε φυσικά η κομματική ταυτότητα να είναι το μεγαλύτερο διδακτορικό δίπλωμα και το εισιτήριο για την επαγγελματική αποκατάσταση.

    • Δυστυχώς και παρ’όλο που πολλοί από εμάς βλέπαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, αναγκαστικά παραμένουμε θεατές .
      Επίσης πολλοί ακόμα θέλουν και κάνουν χρήση του “μέσου” γιά την οποιαδήποτε ανάγκη έχουνε .
      Πώς θα αναρρώσει η Ελλάδα ? Πως θα αναπτυχθεί η Ελλάδα όταν σήμερα τα “καλά” μας παιδιά αναγκάζονται να μεταναστεύσουν και χάνουμε πολύτιμο ανθρώπινο υλικό και αυτά τα παιδιά διαπρέπουν στην Ευρώπη, στην Αμερική ακόμη και στα Εμιράτα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.