Αρχική Οικονομία Άρχισε η β΄φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Άρχισε η β΄φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού

ΕλληνικόΌπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο πλαίσιο της β’ φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού, στους χώρους του πρώην αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα συναντήσεις παρουσιάσεων και επισκέψεων από τους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Χωρίς τη συμμετοχή του κρατικού Fund του Κατάρ Qatari Diar συνεχίζεται η αποκρατικοποίηση , καθώς το Εμιράτο αποχώρησε από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού είχε αποσυρθεί ο Αμερικανός μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ.

Την απαραίτητη συμφωνία εμπιστευτικότητας υπέγραψαν τελικά τρεις εταιρείες, οι Elbit Cochin Ltd, London & Regional Properties και Lamda Development, στις οποίες θα μοιραστούν τα τεύχη του διαγωνισμού, καθώς και οι λεπτομέρειες για την πρόσβαση στα τεχνικά και νομικά στοιχεία του έργου για τη διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων.

Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο.

Το Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί.

Πηγή www.nooz.gr

 

 

 

 

/www.aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.