Αρχική General Το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες

Το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες

Χάνια χιονοδρομικόΧιονίζει στα Χάνια και το χιονοδρομικό κέντρο είναι έτοιμο από πλευράς εγκαταστάσεων να υποδεχτεί τους επισκέπτες.
 Από τις 5.500 κλίνες της περιοχής, οι οποίες μπαίνουν συνήθως στη μάχη του χειμερινού τουρισμού, περιλαμβάνοντας τα ξενοδοχεία στις ορεινές, ημιορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν το χειμώνα, μια εκτίμηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας είναι ότι θα λειτουργήσουν φέτος το χειμώνα οι 3.500 κλίνες.
Η φετινή χρονιά διαφοροποιείται από τις προηγούμενες στο γεγονός ότι η μέση διάρκεια των διακοπών στις φετινές γιορτές είναι 2,5-3 μέρες. Οι πληρότητες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία των 3.500 κλινών, είναι οι ακόλουθες: Για Πορταριά-Μακρινίτσα, η πληρότητα είναι της τάξης του 65-70%, ενώ στην πόλη του Βόλου είναι στο 45-50%. Στο Κεντρικό Πήλιο και συγκεκριμένα σε Βυζίτσα-Μηλιές, η πληρότητα αγγίζει το 60% και 40% στα Χάνια. Σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται το Ανατολικό Πήλιο καθώς η πληρότητα στα διαθέσιμα δωμάτια δεν ξεπερνάει το 45-50%.
Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά, ωστόσο παρατηρείται από σήμερα αύξηση της ζητήσεων των κρατήσεων για την γιορτινή περίοδο. Οι τιμές ξεκινάνε από € 40-120 με μέσο όρο τιμής τα €55, δηλαδή 35% μείωση σε σχέση με την περυσινό μέσο όρο τιμής.
Πιστεύουμε ωστόσο στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και οι ξενοδόχοι έχουν δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μείνουν στα καταλύματα τους με το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα δοκιμαστούν οι αντοχές του εσωτερικού τουρισμού και γι’ αυτό το λόγο όλα τα επαγγέλματα που ασχολούνται με τον τουρισμό θα πρέπει να συμβάλλουν μειώνοντας το κόστος των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους όπου αυτό είναι εφικτό χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Πήλιο.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας είναι στη διάθεση του κάθε επισκέπτη προκειμένου να του παράσχει κάθε δυνατή πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και να τον διευκολύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την διαμονή του στο Νομό. Πληροφορίες στο τηλ.: 2421-020273 και στο www.travel-pelion.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.