Αρχική Πολιτισμός Η Παναγία των Παρισίων γιορτάζει 850 χρόνια

Η Παναγία των Παρισίων γιορτάζει 850 χρόνια

Η Παναγία των Παρισίων γιορτάζει 850 χρόνιαΧιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες του Παρισιού συρρέουν από το απόγευμα στην Παναγία των Παρισίων για να παρακολουθήσουν την αποψινή πανηγυρική λειτουργία η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού για την 850η επέτειο θεμελίωσης του ναού. Η Παναγία των Παρισίων έγινε γνωστή παγκοσμίως από το κλασικό ομότιτλο μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκώ.

Ο γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός του 12ου αιώνα, που δεσπόζει στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, θα αποκτήσει νέες καμπάνες τον προσεχή Φεβρουάριο, οι οποίες θα ηχήσουν για πρώτη φορά τον Μάρτιο.

Καθ’ολη τη διάρκεια του 2013 θα πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και συναυλίες εκκλησιαστικής μουσικής. Παράλληλα, θα εκδοθούν αναμνηστικά γραμματόσημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Παρισίων Αντρέ XXIII και ο Δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ είναι μεταξύ των πολιτικών και θρησκευτικών αξιωματούχων που θα παραστούν στη λειτουργία της Τετάρτης.

Πηγή: www.alithia.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.