Αρχική Εκδηλώσεις Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της...

Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του China Cultural Heritage Protection Center και των πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα Geo Routes υπό την αιγίδα της ΕΕΕ UNESCO  υπεγράφη την 1η Δεκεμβρίου 2012 στο Πεκίνο.

Ο κος Qiao Shenqian, πρόεδρος  του China Cultural Heritage Protection Center το οποίο διοικείται από το κινεζικό υπουργείο πολιτισμού, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, δήλωσε:
‘Καλοσωρίζουμε τα Geo Routes στη Κίνα. Οι δύο χώρες, με το σημαντικό πολιτιστικό έργο που έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα, είναι σήμερα πιο κοντά από ποτέ. Χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με ένα οργανισμό που μέσω των θεματικών του οδοιπορικών αναδεικνύει  την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και συνδράμει στην ανάπτυξη της κοινωνίας. Για εμάς τα Geo Routes αποτελούν ένα μοναδικό όχημα προώθησης των σκοπών του China Cultural Heritage Protection Center και ευχόμαστε σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τα πολιτιστικά οδοιπορικά Geo Routes και στη Κίνα’.
Τελειώνοντας ο κος Qiao Shenqian συμπλήρωσε: ‘στο πλαίσιο του μνημονίου που υπογράψαμε με τον κο Γιάννη Μπαλακάκη, θα προγραμματίσουμε πολιτιστικές αποστολές στην Ελλάδα, στις οποίες θα συμμετέχουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι από τις διοικητικές περιφέρειες της Κίνας’.
Ο επικεφαλής των Geo Routes κος Γιάννης Μπαλακάκης με τη σειρά του δήλωσε: ‘σήμερα, ανάμεσα σε τόσο εκλεκτούς ανθρώπους, προσυπογράψαμε ένα μνημόνιο βάσει του οποίου θα προσπαθήσουμε από κοινού να ενδυναμώσουμε τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Μαζί σας κε Qiao Shenqian, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τους μύθους, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας μέσω των οδοιπορικών των Geo Routes.  Στοχεύουμε στο κοινό που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και στις βιωματικές εμπερίες που αυτός παρέχει. Αναμένουμε να καλοσωρίσουμε εσάς και τους καλεσμένους σας στη χώρα μας, ενώ συν τω χρόνω προσβλέπουμε και στο αντίστροφο. Τέλος υποσχόμαστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τη διευκόλυνση εκ μέρους των ελληνικών αρχών για την παροχή visa στους Κινέζους πολίτες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Ελλάδα, πράγμα που θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.
Τα Geo Routes βρέθηκαν στη Κίνα επ΄αφορμής του 1st B2B Tradeshow Greece–China 29 & 30/11/2012 που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οικονομικής & Πολιτιστικής δράσης Ελλάδας-Κίνας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στον κλάδο τροφίμων & ποτών.
Στην εναρκτήρια τελετή παρόντες ήταν ο Ελληνας Υφυπουργός Εξωτερικών κος Δημήτρης Κούρκουλας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο κος Θεόδωρος Γεωργακέλος, εκπρόσωποι της UNESCO Κίνας, Κινέζοι αξιωματούχοι και πανεπιστημιακοί, ενώ γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της ΕΕΕ UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα.
Σε παράλληλες εκδηλώσεις τα Geo Routes παρουσιάσαν σε τοπικούς φορείς & επιχειρήσεις τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής και των ελληνικών προιόντων, καθιστώντας την Ελλάδα βασικό τουριστικό προορισμό στο συγκεκριμένο τομέα.

Η Ταυτότητα του China Cultural Heritage Protection Center:
Το China Cultural Heritage Protection Center διοικείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Λ.Δ. της Κίνας και αποτελεί το μόνο εθνικό φορέα με στόχο τη προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κίνας και την ενδυνάμωση της εικόνας της χώρας στη κατεύθυνση αυτή.
Οι δράσεις του αφορούν σε ερευνητικές δραστηριότητες, δημοσίευση λογοτεχνικών & ακαδημαϊκών έργων, χάραξη & συντονισμό των πολιτικών για την πολιτιστική κληρονομιά της Κίνας, διοργάνωση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών γεγονότων και την προώθηση στην ανταλλαγή πολιτιστικών έργων σε διεθνές επίπεδο.
Το China Cultural Heritage Protection Center συνεργάζεται με τα Κινεζικά Υπουργεία: Πολιτισμού, Πολιτικών Υποθέσεων, Κρατικής Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Δημοσίων Έργων, Δημόσιας Διοίκησης, Τουρισμού. Τους Οργανισμούς: UNESCO, Διεθνή Ένωση Κομφούκιου. Τα Συμβούλια: προώθησης Κινεζικού Πολιτισμού, παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού, Διεθνούς Χρηματιστηριακού Κέντρου Πολιτισμού, Τις Ενώσεις: Δημάρχων, Εθελοντών Κίνας και 40 επιπλέον εθνικές οργανώσεις σχετικές με την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η Ταυτότητα των Geo Routes & Aegean Routes:
Τα Geo & Aegean Routes αποτελούν θεματικά οδοιπορικά πολιτιστικού χαρακτήρα υπό την Αιγίδα της ΕΕΕ UNESCO και αποσκοπούν στην ανάδειξη της ανεξερεύνητης Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσω προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Εχουν υιοθετήσει 10 ‘θεματικά κλειδιά’ και απευθύνονται σε ταξιδιώτες (ιδιώτες ή Groups) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναζητούν την αυθεντικότητα και τις βιωματικές εμπειρίες.
Έχουν εισάγει την έννοια  του “ενεργού ταξιδιώτη” ο οποίος στο πλαίσιο του ατομικού εθελοντισμού καταγράφει και μεταφέρει ανάγκες γύρω από τη κοινωνία, τον πολιτισμό ή το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην ενδεχόμενη ικανοποίηση τους, μέσω του ομαδικού εθελοντισμού προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Διαθέτουν 16 διαφορετικά οδοιπορικά για την Ελλάδα, ενώ συμπληρωματικά παρέχουν άλλα 8 για ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος. Πλαισιώνονται από μνημόνια συνεργασίας με φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι προσβλέπουν στην από κοινού ενδυνάμωση του έργου των Geo Routes.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.