Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Συγκρούσεις σε όλη την Ευρώπη – Αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούστηκαν χθες 14,...

Συγκρούσεις σε όλη την Ευρώπη – Αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούστηκαν χθες 14, Νοεμβρίου, σε Ισπανία και Ιταλία

Εκατομμύρια εργαζόμενοι απήργησαν χθές σε ολόκληρη την Ευρώπη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις περικοπές των δαπανών οι οποίες έχουν κάνει την οικονομική κρίση χειρότερη.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, εργοστάσια και λιμάνια και τραίνα δεν λειτούργησαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου τα συνδικάτα πραγματοποίησαν την πρώτη συντονισμένη γενική απεργία τους.

Στην Ισπανία, 81 άτομα συνελήφθησαν μετά από συμπλοκές και ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων. Η αστυνομία στη Μαδρίτη έριξε σφαίρες από καουτσούκ σε διαδηλωτές.

Στα διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω των απεργιών στο Βέλγιο, στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία ως συμπαράσταση στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης και Αλληλεγγύης”.

Ήταν το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο του οργανωμένου εργατικού δυναμικού ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που έχουν επιδεινώσει την ύφεση και έχουν αυξήσει την ανεργία στα τρία τελευταία χρόνια λόγω της έναρξης της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.