Αρχική Συνέδρια «Πράσινο φως» για την υλοποίηση πάγιων αιτημάτων του HAPCO

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση πάγιων αιτημάτων του HAPCO

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες μία ακόμη συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO με την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και εν συνεχεία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κύριο Αναστάσιο Λιάσκο.

Αμφότεροι ενέσκυψαν με ενδιαφέρον στους προβληματισμούς του HAPCO για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, εξαιτίας τόσο της γενικότερης οικονομικής κρίσης, όσο και των αλλαγών στις διοργανώσεις ιατρικού περιεχομένου βάσει πρόσφατης τροποποίησης εγκυκλίου του ΕΟΦ, που έχουν οδηγήσει στη μείωση των συνεδρίων στη χώρα. Η επαναφορά της συνεδριακής αγοράς στους πρότερους ρυθμούς λειτουργίας της κρίθηκε από όλους ομόφωνα ως άκρως απαραίτητη για τη διασφάλιση τόσο των χιλιάδων θέσεων εργασίας, όσο και της όποιας εισροής εσόδων στα εθνικά ταμεία.

Προς αυτή δε την κατεύθυνση, τόσο η Υπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας δήλωσαν την πλήρη στήριξη τους στις δράσεις του HAPCO, που απώτερο στόχο έχουν την ενίσχυση της ροής συνεδρίων προς την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία του HAPCO κατέθεσε σχετικές προτάσεις της, αρκετές εκ των οποίων όχι μόνο έγιναν αποδεκτές, αλλά κρίθηκαν και ως άμεσα εφαρμόσιμες, δεδομένου ότι δεν προϋποθέτουν μεγάλο κόστος. Μεταξύ αυτών των προτάσεων αξίζει να αναφερθεί ότι συμπεριλαμβάνεται και ένα εκ των πάγιων αιτημάτων του HAPCO, που δεν είναι άλλο από το Μητρώο Συνεδρίων, η σύσταση του οποίου θα κάνει πραγματικότητα τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για τα συνέδρια στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.