Αρχική Ξενοδοχεία Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΞΘ και ΕΟΤ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΞΘ και ΕΟΤ

Από αριστερά προς τα δεξιά o Ο Έφορος της ΕΞΘ κ. Παναγιώτης Μπουτσιούκης, ο Ταμίας της ΕΞΘ κ. Φώτιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, o Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΘ κ. Δημήτριος Μουσιάδης

Μία πιο στενή συνεργασία θα εγκαινιάσουν σύντομα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
 
Πρόκειται για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας (Memorandum Of Understanding) ανάμεσα στην ΕΞΘ και τον ΕΟΤ, την οποία ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Νίκος Καραχάλιος σε συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
 
Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο τον επανακαθορισμό της θέσης της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια τουριστική αγορά, μέσα από την καλύτερη προβολή της, ως ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο. Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση, εντός του Νοεμβρίου, ανάμεσα στα δύο μέρη.
 
«Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα, αποτελεί για μένα το δεύτερο προορισμό της χώρας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας σφιχτά χρονοδιαγράμματα και πρέπει να τρέξουμε για να οργανώσουμε σωστά την επικοινωνιακή μας στρατηγική».
 
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει κάτω από το κεντρικό μας σύνθημα «Greece All Time Classic»», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραχάλιος, αναπτύσσοντας με λεπτομέρειες τις πτυχές του σχεδίου για την εθνική επικοινωνιακή στρατηγική.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος επισήμανε την αλλαγή του τουριστικού τοπίου της πόλης, τονίζοντας πως η αποβιομηχάνιση και η αποεπιχειρηματικοποίηση ολόκληρης της περιοχής έχουν μειώσει δραματικά τον αριθμό των Ελλήνων επισκεπτών (περισσότεροι από 500 χιλιάδες Έλληνες επισκέπτες «εγκατέλειψαν» τη Θεσσαλονίκη μέσα σε τρία χρόνια , σύμφωνα με τα στοιχεία των διανυκτερεύσεων της ΕΞΘ). Ο κ. Θωμόπουλος σημείωσε πως η εξωστρέφεια είναι το αντίδοτο στην κρίση και ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από στενή συνεργασία της Πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, των φορέων του τουρισμού και της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΘ κ. Δημήτριος Μουσιάδης, ο Ταμίας και ο Έφορος του Δ.Σ. της ΕΞΘ κ.κ. Φώτιος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Μπουτσούκης, καθώς και στελέχη της ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.