Αρχική Ελλάδα Μεγάλη η συμμετοχή στη πορεία, για τη 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Μεγάλη η συμμετοχή στη πορεία, για τη 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις 14.00 έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ νωρίτερα εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και τον κοινωνικών οργανώσεων κατέθεσαν στεφάνια.

Η επικεφαλής ομάδα φοιτητών της ΠΑΣΠ, κρατώντας τη σημαία του Πολυτεχνείου και χωρίς διακριτικά, ξεκίνησε από την Πατησίων στις 3 το μεσημέρι, μετά το Προσκλητήριο Νεκρών. Ο κύριος όγκος της πορείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 από τη Σταδίου.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της σημαίας από το χώρο του Πολυτεχνείου, αποκλείστηκε σταδιακά, ακόμη και για τους πεζούς, η οδός Πατησίων, από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Ιουλιανού. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους πεζούς στη λωρίδα από την Πατησίων προς την Κηφισίας, ενώ, στη λωρίδα από την Κηφισίας προς την Πατησίων επιτρέπεται η πρόσβαση και σε οχήματα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το μέτρο λήφθηκε για την προστασία του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου. Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν τη πορεία και προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Ο όγκος των συμμετέχοντων είναι μεγάλος, παρούσα στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ η γενική γραμματέας Αλ.Παπαρήγα.

Σημειώνεται ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.