Αρχική Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Ελεύθερη η ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό από τουριστικά γραφεία – ανοίγει το...

Ελεύθερη η ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό από τουριστικά γραφεία – ανοίγει το επάγγελμα του ξεναγού

Απελευθέρωση επαγγελμάτων, με την ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό από τουριστικά γραφεία και παρόμοιες υπηρεσίες από ξενοδοχεία, καθώς και άνοιγμα του επαγγέλματος των ξεναγών περιλαμβάνει το Μνημόνιο ΙΙΙ. 
Οι ρυθμίσεις επιτρέπουν τη μίσθωση επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) αυτοκινήτων με οδηγό από τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και από εταιρείες και συνεταιρισμούς επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων (ταξί). Προϋπόθεση είναι η προκράτηση με αντίστοιχη σύμβαση, διάρκειας τουλάχιστον 12 ωρών. 
Παράλληλα επιτρέπεται μεταφορά χωρίς κόμιστρο πελατών ξενοδοχείων με επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα ιδιοκτησίας είτε των επιχειρήσεων, είτε μισθωμένα με χρηματοδοτική μίσθωση, από τα σημεία άφιξης ή αναχώρησης του πελάτη ως τα ξενοδοχεία και αντίστροφα, χωρίς την καταβολή κομίστρου απευθείας από τον πελάτη στον οδηγό.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που επιδιώκουν το άνοιγμα του επαγγέλματος του ξεναγού, καθώς θα ασκείται ελεύθερα με σχετική βεβαίωση και δελτίο ταυτότητας, δέκα ημέρες μετά την υποβολή αίτησης στο υπουργείο Τουρισμού για αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Έλληνες και υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτοχοι διπλώματος Σχολής Ξεναγών του ΟΤΕΚ ή σχετικού τίτλου εκπαίδευσης από άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλοδαποί ελληνικής καταγωγής απόφοιτοι της Σχολής Ξεναγών του ΟΤΕΚ και απόφοιτοι των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης ξεναγών). 
 
Πηγή: tovima.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.