Αρχική Εκθέσεις Έκθεση τρίτης ηλικίας Seniorenmesse 2012

Έκθεση τρίτης ηλικίας Seniorenmesse 2012

Έκθεση τρίτης ηλικίας Seniorenmesse 2012Με ιδιαίτερη επιτυχία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πραγματοποίηθηκε για 16η συνεχή χρονιά, η μοναδική στο είδος της στην Ευρώπη, έκθεση τρίτης ηλικίας, το διάστημα 14 – 17 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο της Βιέννης.

Η έκθεση, η οποία προσέλκυσε περίπου 80.000 άτομα –  όχι μόνο απο τη Βιέννη αλλά και απο γειτονικές περιοχές, συνδιοργανώνεται απο τον Δήμο Βιέννης και καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών της Τρίτης ηλικίας.
Εκτός από τουριστικά περίπτερα απο 20 χώρες, λαμβάνουν μέρος, ασφαλιστικές εταιρείες, υγειονομικοί  σταθμοί – όπου προσφέρεται επί τόπου check up, και άλλοι φορείς που ειδικεύονται στην προσφορά υπηρεσιών για συνταξιούχους.

Σύμφωνα με στατιστικές μετρήσεις τα άτομα Τρίτης ηλικίας, αποτελούν μια ομάδα (Target
Group) που έχει τον χρόνο και την αγοραστική δύναμη για ταξίδια αναψυχής και μάλιστα
σε περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης.
Για τον λόγο αυτό, ιδίως τα τελευταία χρόνια, προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών διοργανωτών ταξιδίων και Γραφείων που έχουν εντάξει στα προγράμματα τους ταξίδια για τους 50+.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, πραγματοποιεί κάθε χρόνο την ετήσια εκδρομή των 20.000 μελών της σε επιλεγμένους προορισμούς.
Η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και τελευταία η Χαλκιδική (2009) είχαν επιλεγεί ως προορισμός για την εαρινή εκδρομή της Ένωσης.
Το Γραφείο μας βρίσκεται σε επαφή και καταβάλλει προσπάθειες ούτως ώστε να επιλεχθεί και πάλι ελληνικός προορισμός για τα έτη 2014 – 2015.
Ενδιαφέρον υπάρχει απο τη Ρόδο, την Κέρκυρα και το Λουτράκι.

Στα πλαίσια της Έκθεσης, αντιπροσωπεία του Δήμου Λουτρακίου επισκέφθηκε τη Βιέννη και συνδιοργάνωσε με το Γραφείο μας business dinner,  όπου έγινε παρουσίαση του προορισμού σε επιλεκτικά καλεσμένους εκπροσώπους ειδικευμένων στον τουρισμό τρίτης ηλικίας, τουριστικών Γραφείων και δημοσιογράφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.