Αρχική Εκδηλώσεις Antonio Tajani: Είμαι εδώ για να υποστηρίξω τη βιομηχανική πολιτική της Ελλάδος,...

Antonio Tajani: Είμαι εδώ για να υποστηρίξω τη βιομηχανική πολιτική της Ελλάδος, και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Antonio Tajani: Είμαι εδώ για να υποστηρίξω τη βιομηχανική πολιτική της Ελλάδος

Tajani-Chatzidakis

Κατά τη επίσκεψή του τη Δευτέρα 29, Οκτωβρίου, στην Ελλάδα ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, κ. Antonio Tajani, είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας, υποδομών, μεταφορών και δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, την υπουργό τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και πολλούς άλλους αρμοδίους, έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με την επίτροπο της ΕΕ κα Δαμανάκη και επίσης μίλησε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Tajani τόνισε ότι “είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους νέους”, και συνεχίζοντας ανέφερε ότι μόνο με θυσίες δεν είναι δυνατό να βγει κανείς από την κρίση.

Κάλεσα και ελληνικές επιχειρήσεις να λάβουν μέρος σ’ ένα ταξίδι, το οποίο διοργανώνουμε στην Αίγυπτο με σκοπό την ανάπτυξη. Είναι ένα επιχειρηματικό ταξίδι το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Καλέσαμε λοιπόν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να λάβουν σ’ αυτό ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο περίπου εβδομάδες και θέλουμε να έχουμε μαζί μας πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

Είμαι οπαδός και του συνθήματος που λέει ότι «δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη και δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα.»

Εγώ είμαι φίλος της Ελλάδας, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω επίσης για τη θέση υποστήριξης, τη θετική θέση της Commission.

Θα ήθελα τέλος να πω ότι θα συνεργαστούμε μαζί για νέες επενδύσεις, για περισσότερο ευέλικτους κανόνες που διέπουν τις επενδύσεις και κυρίως τις επενδύσεις από το εξωτερικό. Αυτό είναι μια σθεναρή δέσμευσή μας για την Ελλάδα, αλλά όχι μόνο για την Ελλάδα και για όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους επόμενους μήνες θα συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση, υπέρ ακριβώς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.