Αρχική Ναυτιλία Λιμάνι Μηδενικών Ρύπων θα γίνει η Ραφήνα

Λιμάνι Μηδενικών Ρύπων θα γίνει η Ραφήνα

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. στα πλαίσια της στρατηγικής του να γίνει Λιμάνι Μηδενικών Ρύπων αναζητά τεχνογνωσία και στήριξη από Ευρωπαϊκά κέντρα χρηματοδότησης για να επιτύχει το στόχο του. Έχει ήδη εγκριθεί η συμμετοχή στο έργο με τίτλο: «Energy Efficiency Knowledge Transfer Framework for Building Retrofitting in the Mediterranean Area» (Πλαίσιο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας για την Ενεργειακή Απόδοση σε Κτιριακές Προσαρμογές στη Περιοχή της Μεσογείου) το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα FP7.

Το έργο αυτό θα δώσει την ευκαιρία στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας να αποκτήσει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη μετατροπή των κτιριακών δομών εντός της λιμενικής ζώνης σε λιγότερο ενεργοβόρες, με τη χρήση νέων τεχνικών και τεχνολογιών κατασκευής & ανακαίνισης κτιρίων, παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (πχ μονάδα κομποστοποίησης που θα παρέχει θερμό νερό στα καταστήματα και κτίρια εντός της ζώνης του λιμένα, φωτισμός του λιμένα που θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές). Τα τεχνολογικά μέσα και ο έξυπνος σχεδιασμός μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας αποτελούν τους βασικούς στόχους του έργου. Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού θα μελετηθεί και προσαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για το σταθμό των επιβατών σε βιοκλιματικό κτίριο μηδενικών ρύπων. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο έργο από το Πρόγραμμα FP7, αποτελεί στόχο του η σταδιακή μείωση των αερίων ρύπων στις περιοχές υλοποίησης του έργου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και η απάντηση του ερωτήματος γιατί οι νέες τεχνολογίες μείωσης των καταναλώσεων ενέργειας δεν φθάνουν στον απλό πολίτη.

Στο έργο ee-WiSE συμμετέχουν τα ακόλουθα ερευνητικά κέντρα αλλά και εταιρείες:

  • τo μη-κερδοσκοπικό ερευνητικό Ινστιτούτο INTROMAC, Πανεπιστήμιο Extremadura, Ισπανία
  • η εταιρεία συμβούλων EOLAS, Ισπανία, (3) η εταιρεία συμβούλων PROJECTS IN MOTION, Μάλτα,
  • το Βουλγαρικό Επιμελητήριο Κατασκευαστών, Βουλγαρία,
  • η Ένωση Έρευνας της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας, Ισπανία,
  • η εταιρεία Ενέργεια Α.Ε., Ισπανία,
  • o Οργανισμός Λιμένα Ραφήνας, Ελλάδα,
  • η εταιρεία “Positive Energy”, Ελλάδα,
  • το Πανεπιστήμιο Ege, Τουρκία,
  • Ιερίδης και Μιχαήλ, εταιρεία Αρχιτεκτόνων, Κύπρος,
  • X-Panel Ltd, Κύπρος,
  • Ινστιτούτο Sperimentale Per L’ Edilizia Spa, Ιταλία,
  • Avaca Technologies Consulting, Ελλάδα. Το συντονισμό της υλοποίησης του έργου ee-WiSE θα υποστηρίξει ειδική ομάδα συμβούλων.

Το συντονισμό της υλοποίησης του έργου ee-WiSE θα υποστηρίξει ειδική ομάδα συμβούλων.

Στη επίσημη έναρξη του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Extremadura στις 13-17 Οκτωβρίου 2012 συμμετείχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κ. Νικόλαος Δημητρόπουλος μαζί με την ομάδα υποστήριξης του έργου. Ο κ. Δημητρόπουλος παρουσίασε τη στρατηγική και τον προβληματισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΡ ΑΕ για την ανάπτυξη του Λιμένος σε χώρο μηδενικών ρύπων με διάφορα υποστηρικτικά έργα που θα δρομολογηθούν τα επόμενα 20 χρόνια. Η επόμενη συνάντηση των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Ραφήνα στις 4-5/04/2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.