Αρχική Τεχνολογία Η Google … ισχυρίζεται ότι θα αφαιρέσει από τις λίστες αναζήτησής της,...

Η Google … ισχυρίζεται ότι θα αφαιρέσει από τις λίστες αναζήτησής της, τις γαλλικές εφημερίδες

Η εταιρεία Google ισχυρίζεται ότι θα αφαιρέσει από τις λίστες αναζήτησής της, τις συνδέσεις που οδηγούν στις ιστοσελίδες των γαλλικών εφημερίδων, σε περίπτωση που δεν αρθεί ο προτεινόμενος φόρος επί του περιεχομένου που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, η Google με σχετική επιστολή που απέστειλε σε διάφορα υπουργεία της Γαλλίας, ενημέρωσε τους υπουργούς πως πια δεν θα γίνεται αναφορά στις γαλλικές ιστοσελίδες.

Οι Γάλλοι εκδότες των εφημερίδων ζήτησαν τον Σεπτέμβριο από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα αναγκάζει τις μηχανές αναζήτησης, κυρίως την Google, να τους πληρώνει, κάθε φορά που ένας χρήστης θα διαβάζει ένα άρθρο κάνοντας κλικ στις ιστοσελίδες τους.

Ο νόμος αυτός, θα λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που ετοιμάζεται στη Γερμανία και είναι γνωστός ως “Lex Google” και αναφέρεται στην επέκταση των πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο. Ο γερμανικός νόμος έχει ήδη εγκριθεί από τους υπουργούς, τον Αύγουστο και αναμένεται να ψηφιστεί στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Παρόμοια νομοθεσία ψηφίστηκε το 2011 στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα δημοφιλείς εφημερίδες, όπως οι Le Soir και La Libre Belgique, να εξαφανιστούν από τις αναζητήσεις της Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.