Αρχική Ξενοδοχεία Πωλούνται ξενοδοχεία στη Ρόδο και σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της...

Πωλούνται ξενοδοχεία στη Ρόδο και σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της χώρας

Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ρόδου βρίσκονται υπό πώληση, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που έχει “τσακίσει” όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα πράγματι με πληροφορίες, ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, διερευνούν το ενδεχόμενο πώλησης και κάποιοι μάλιστα εξ αυτών έχουν έρθει σε επαφές με μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία.

Η εξέλιξη αυτή, είναι συνάρτηση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και ύφεσης, στην οικονομία, εξαιτίας της οποίας έχουν προκληθεί σοβαρότατες παρενέργειες και σε τοπικό επίπεδο (σ.σ. οι εκτιμήσεις μάλιστα είναι ότι φέτος τον χειμώνα τα πράγματα θα χειροτερέψουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σε κοινωνικό πλέον επίπεδο).

Βεβαίως η πρόθεση περί πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά.

Και πέρυσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είχαν εκδηλωθεί τέτοιες τάσεις, αφού αρκετοί από τους επιχειρηματίες του χώρου είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Οντως υπάρχει ενδιαφέρον για πώληση ξενοδοχείων αλλά το θέμα είναι …ότι δεν ενδιαφέρεται κανένας να τα αγοράσει, είχε δηλώσει τότε, ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Β. Μηναΐδης και την άποψη αυτή φαίνεται να ενστερνίζονται και σήμερα αρκετοί επιχειρηματίες του χώρου.

Ανάλογες τάσεις άλλωστε υπάρχουν και σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γεγονός πως η περσινή τουριστική χρονιά ήταν αρκετά καλή για την περιοχή μας (σ.σ. σημειώθηκε ως γνωστόν αύξηση 20% στις αφίξεις τουριστών) λειτούργησε ανασταλτικά στην τάση για πώληση ξενοδοχειακών μονάδων.

Φέτος όμως, επειδή η σεζόν παρουσιάζει τα γνωστά προβλήματα, κυρίως σε ότι αφορά την πτώση εσόδων, άρχισε να επιδεικνύεται η ανάλογη κινητικότητα, για πωλήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μία από τις μονάδες που πωλείται είναι το Sheraton Rhodes, στο οποίο όπως αναφέρει το “Βήμα” έχει βάλει πωλητήριο η εταιρεία “Τουριστικά θέρετρα ΑΕ”.

Το πολυτελές ξενοδοχείο, γνωστό ως πρώην Hilton της Ρόδου και Imperial Rhodes, που ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά και ξαναλειτούργησε τον Απρίλιο του 2011 υπό τη διαχείριση της ξενοδοχειακής αλυσίδας Sheraton, έχει ανατεθεί στην κορυφαία αμερικανική εταιρεία real estate Carlton για την εύρεση αγοραστή.

Εγκυρες πηγές επισημαίνουν ωστόσο ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες σε σχέση με το τίμημα και παρότι το διεθνές αγοραστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι υποτονικό έως ανύπαρκτο αυτή την περίοδο λόγω της πολιτικής και οικονομικής ρευστότητας, δεν προτίθεται να το πουλήσει αν η προσφορά δεν είναι ικανοποιητική.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου στο οποίο μπαίνει πωλητήριο, εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις, παρά το ότι η Ρόδος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ηδη αναζητείται αγοραστής για το πρώην Sofitel Capsis Rhodes στην παραλία της Ιξιάς, από την τράπεζα Eurobank στην ιδιοκτησία της οποίας έχει περιέλθει το συγκρότημα που αποτελείται από πέντε κτίρια στα οποία υπάρχουν 691 δωμάτια με δυναμικότητα 1.820 κλινών, ενώ διαθέτει και συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 8.000 ατόμων.

Πηγή : Ροδιακή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.