Αρχική Ξενοδοχεία Το Διεθνές Συνέδριο Μαγνητοϋδροδύναμων Κυμάτων και Σεισμολογίας στο Ξενοδοχείο Fodele Beach &...

Το Διεθνές Συνέδριο Μαγνητοϋδροδύναμων Κυμάτων και Σεισμολογίας στο Ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Fodele Beach & Water Park Holiday ResortΜαγνητοϋδροδυναμικά Κύματα και Σεισμολογία της Ηλιακής Ατμόσφαιρας

Συνεδριακό Κέντρο Ξενοδοχείου Fodele Beach & Water Park Holiday Resort,  04-07 Ιουλίου 2012.

 

Το Διεθνές Συνέδριο Μαγνητοϋδροδύναμων Κυμάτων και Σεισμολογίας στην Ηλιακή Ατμόσφαιρα, διοργανώθηκε φέτος στο Ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2012.  Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των τελευταίων σημαντικών αποτελεσμάτων που αφορούν τη δημιουργία και διάδοση κυμάτων στην επιφάνεια και ατμόσφαιρα του Ήλιου. Στο συνέδριο συμμετείχαν 70 επιστήμονες διεθνούς φήμης καθώς και νέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εφαρμοσμένων μαθηματικών και ηλιακής φυσικής.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τους μηχανισμούς τους οποίους η ατμόσφαιρα του Ήλιου και ειδικά το στέμμα, θερμαίνεται σε θερμοκρασίες μέχρι και του ενός εκατομμυρίου βαθμών.  Επίσης παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα, πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα σχετικά με το πώς τα μαγνητοϋδροδυναμικά κύματα βοηθούν στην κατανόηση της ηλιακής ατμόσφαιρας με τρόπο παρόμοιο με το πώς τα σεισμικά κύματα στην Γη βοηθούν την κατανόηση του εσωτερικού της Γης.

Το συνέδριο οργάνωσε ο κρητικός καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου ‘Queen’s Belfast’ , Μιχάλης Μαθιουδάκης.  Ο κος Μαθιουδάκης θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους τοπικούς χορηγούς του Συνεδρίου όπως την Περιφέρεια Κρήτης, το Οινοποιείο Λυραράκη, την Avis Hellas καθώς και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, που δούλεψαν σκληρά για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.