Αρχική Ελλάδα Στην Αμοργό δεν υπάρχουν γιατροί, Γιατί, κ. Υπουργέ?

Στην Αμοργό δεν υπάρχουν γιατροί, Γιατί, κ. Υπουργέ?

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στα γραφεία μας η Κα Βίκυ Φράγκου, από την Αιγιάλη της Αμοργού, όπου επισημαίνει ένα καυτό ζήτημα, το οποίο αφορά όλους μας, και την οποία χωρίς επι πλέον σχόλια την παραθέτουμε διότι τα λέει, όλα.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ, κ. Γ.Γραμματέα,
 
Χαιρετισμούς από το νησί της Αμοργού!
 
Θα ξεκινήσω την επιστολή μου αυτή με μια ερώτηση:  Ξέρετε ποιο έτος διανύουμε? Κουτή ερώτηση θα μου πείτε.  Και συνεχίζω: Γίνεται το 2012, να υπάρχουν αβοήθητα νεογέννητα αγγελούδια, που κινδυνεύουν να πεθάνουν, επειδή ζουν στη νησιωτική Ελλάδα και έτυχε να αρρωστήσουν?  
 
Σήμερα προέκυψε στη Νάξο ένα περιστατικό, οξύ περιστατικό, που έχριζε άμεσης διακομιδής ενός μωρού τριών μηνών στην Αθήνα με ελικόπτερο.  Ήταν ζήτημα ωρών το μωρό να χάσει τη ζωή του κι ελικόπτερο δεν υπήρχε, δεν ερχόταν.  Ο παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας Νάξου φώναζε πως δεν υπάρχει χρόνος και οι αρμόδιοι απαντούσαν να μπει το μωρό στο καράβι το βράδυ.
Κι επειδή, ακόμα και για να σώσεις τη ζωή του παιδιού σου σε αυτή τη χώρα, πρέπει να έχεις μέσον, μετά τα κατάλληλα τηλεφωνήματα από συγκεκριμένους ανθρώπους στα κατάλληλα πρόσωπα το ελικόπτερο ήρθε τελικά.  Ανακεφαλαιώνουμε: Το παιδί θα πέθαινε αν οι γονείς δεν είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες.  Υπάρχουν άλλοι γονείς, που πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για να έχουν την ασφάλεια του ελικοπτέρου.  Και ρωτώ: Ποιος αποφασίζει σε αυτή τη χώρα αν θα σηκωθεί ελικόπτερο, ποιος αποφασίζει τελικά ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και με ποια κριτήρια?
 
Στην Αμοργό δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει ούτε καν ακτινολογικό μηχάνημα.  Γιατί, κ. Υπουργέ?  Επειδή αποφασίσαμε να μείνουμε στην Αμοργό και να μεγαλώσουμε εδώ τα παιδιά μας?  Γιατί με πενιχρούς μισθούς να πρέπει να πληρώνουμε ιδιωτικές ασφάλειες, επειδή το κράτος αδυνατεί να προστατέψει τους ανθρώπους της επαρχίας?  Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.  Ξυπνήστε επιτέλους.  Μειώστε τους υπέρογκους μισθούς σας και ενδιαφερθείτε για την υγεία αυτών που σας πληρώνουν.  Μάλλον έχετε ξεχάσει ποιος πληρώνει τις άπειρες χιλιάδες ευρώ που λαμβάνετε κάθε χρόνο, για να κάνετε τη δουλειά σας.  Μάλλον έχετε ξεχάσει και ποιος σας πληρώνει και ποιος σας ψήφισε για να βρίσκεστε σ αυτή τη θέση και να ευημερούν τα παιδιά και τα εγγόνια σας, ενώ την ίδια στιγμή, λόγω της δικής σας αδιαφορίας, άλλα παιδιά να πεθαίνουν αβοήθητα.
 
ΜΕΡΙΜΝΗΣΤΕ!
 
Υ.Γ:  Το γεγονός ότι το μωρό που σήμερα κινδύνεψε ήταν Αλβανικής καταγωγής γεννημένο στην Ελλάδα, από γονείς καθόλα νόμιμους, πιστεύετε πώς έπαιξε ρόλο?

Βίκυ Φράγκου
Αιγιάλη – Αμοργός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.