Αρχική Τουρισμός Ελληνογερμανική Συνεργασία για τον Τουρισμό

Ελληνογερμανική Συνεργασία για τον Τουρισμό

«Η Ελλάδα είναι ήδη ένας γνωστός τουριστικός προορισμός. Οι Γερμανικές κοινότητες συνεργάζονται με τους Έλληνες για την ενίσχυση του τουρισμού» αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Οι αρμόδιοι της πρωτοβουλίας είναι ο υφυπουργός Εργασίας Χανς Φούχτελ, επιτετραμμένος της καγκελαρίου για θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σκοπός είναι να αναπτυχθούν νέες ιδέες για τον τουρισμό και θα γίνονται γι’ αυτό συνεδριάσεις μέχρι το Σεπτέμβριο σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Πρόσφατα στην Καβάλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού για 3 μήνες το χρόνο. Σκοπός είναι να αναπτυχθούν νέα είδη τουρισμού για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Ένα τέτοιο είδος είναι η επίσκεψη σε εθνικά Πάρκα. Στη συνάντηση της Καβάλας παρέστη και ο Αντρέας Πους, επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου στο Χάρτς. «Εμείς εδώ προσφέρουμε την εμπειρία μας στους τομείς καθοδήγησης, επιμόρφωσης και ενημέρωσης των τουριστών, αλλά και διαμόρφωσης μουσείων και εκθέσεων» αναφέρει.

Η αυστριακή Γκαμπριέλα Σράινερ τονίζει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών για τον τουρισμό όπως εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό και σύνδεση των περιοχών με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Κομοτηνή συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια ο δήμαρχος της Κομοτηνής, βλέπει δυνατότητες στον τουρισμό για τα άτομα με αναπηρίες. «Λειτουργήσαμε με τους κανόνες της αγοράς», λέει ο δήμαρχός της Γιώργος Πετρίδης. «Δηλαδή ψυχρά, ποια αγορά σήμερα ζητάει, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά συνολικά στην Ευρώπη, ποιο προϊόν που δεν υπάρχει. Λοιπόν, υπάρχει μια μεγάλη αγορά που λέγεται άτομα με αναπηρίες, η οποία είναι μια τεράστια αγορά εκατομμυρίων συμπολιτών μας στην Ε.Ε. οι οποίοι ψάχνουν ένα προϊόν που λέγεται τόπος τουριστικού προορισμού, ο οποίος να έχει όλες εκείνες τις υποδομές, που να τον καθιστούν προσβάσιμο και ελκυστικό σε αυτήν την κατηγορία συμπολιτών μας».

Μεταξύ άλλων ο αγροτουρισμός είναι ένα από τα βασικά είδη που μπορούν να ευδοκιμήσουν στη χώρα και είναι ένας από τους σκοπούς της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.