Αρχική General Νέα πλατφόρμα προβολής και online κράτησης ιστιοπλοϊκών σκαφών

Νέα πλατφόρμα προβολής και online κράτησης ιστιοπλοϊκών σκαφών

Με στόχο τη προβολή του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας, ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της, η νέα πλατφόρμα online κράτησης ιστιοπλοϊκών σκαφών, www.sailbooking.gr,  μια νέα πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα sailbooking.gr απευθύνεται αφενός σε ιστιοπλόους που θέλουν να ενοικιάσουν το κατάλληλο σκάφος για τις ανάγκες τους, στη σωστή τιμή, αλλά και σε ιδιοκτήτες επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών, που επιθυμούν να διαθέσουν το σκάφος τους προς ενοικίαση σε τιμή που να ανταποκρίνεται στην κατάστασή του, αλλά και στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Το www.sailbooking.gr αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα online κράτησης ιστιοπλοϊκών σκαφών, καθώς  ο ενδιαφερόμενος στην αναζήτησή του, εκτίθεται άμεσα στις τελικές τιμές ανά σκάφος, χωρίς να χρειάζεται αίτημα για λήψη προσφοράς, ενώ έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την κράτησή του εκείνη τη στιγμή. Ταυτόχρονα, ενοικιάζει το συγκεκριμένο σκάφος που έχει επιλέξει και όχι κάποιο αντίστοιχου τύπου.

Η διαδικασία ενοικίασης σκάφους είναι ιδιαίτερα απλοποιημένη, προσφέροντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο κάθε ενδιαφερόμενος πριν πραγματοποιήσει την κράτησή του. Οι πληρωμές στηρίζονται στην πλατφόρμα του paypal, διαθέτοντας έτσι την εγγύηση των ασφαλών συναλλαγών του διεθνούς οργανισμού πληρωμών.

Βασικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας είναι η δημιουργία της σχέσης μεταξύ ιδιοκτήτη σκάφους και ενοικιαστή, καθώς δεν παρεμβαίνει μεταξύ τους. Συνεπώς, η προσωπική σχέση των δύο μερών βοηθά τόσο στην καλύτερη εξυπηρέτηση, όσο και στην αποφυγή της απρόσωπης διεκπεραίωσης των διαδικασιών.

Στόχος της πλατφόρμας, είναι να συμβάλλει στην προβολή του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας, προσφέροντας σε Έλληνες και αλλοδαπούς ιστιοπλόους την ευκαιρία να αναζητήσουν αξιόπλοα σκάφη σε χαμηλές τιμές. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του ιδιοκτήτη επαγγελματικού ιστιοπλοϊκού σκάφους, που του επιτρέπει να προβάλλει τη διαθεσιμότητα του σκάφους του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η αμοιβή της πλατφόρμας προκύπτει μόνο σε περίπτωση κράτησης, με το σύστημα της προμήθειας επί του ναύλου, η οποία είναι ίδια για όλους τους συνεργάτες-ιδιοκτήτες και ανεξάρτητη από τον αριθμό σκαφών του κάθε ιδιοκτήτη.

To www.sailbooking.gr απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους ιδιοκτήτες σκαφών, όσο και σε εταιρείες με μεγάλο στόλο ιστιοπλοϊκών. Παράλληλα, συνεργάζεται και με γραφεία πρακτόρευσης σκαφών, καθώς δεν αποτελεί ανταγωνιστή τους, αλλά συναγωνιστή σε μια παράλληλη αγορά, την ηλεκτρονική.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να μου επιτραπεί να σημειώσω ότι η πρώτη αντίστοιχη real time,owners -direct εφαρμογή στην Ελλάδα και όχι μόνο, είναι αυτή της http://www.yachtspanic.com.

    Προσφέρει εξίσου ανταγωνιστικές τιμές σε ιστιοπλοϊκά, motorsailer αλλά και μηχανοκίνητα σκάφη, υποστηρίζοντας και μικρότερες της εβδομάδας ναυλώσεις.

    Επιπλέον διαφοροποιείται στο ότι αναφέρεται σαφώς και το όνομα του εκάστοτε σκάφους (όχι μόνο ο τύπος) αφού ακόμη και ίδιου τύπου και έτους κατασκευής σκάφη δεν είναι πάντοτε ίδια απο την άποψη του εξοπλισμού, της συντήρησης, παροχής υπηρεσιων κτλ).

    Παρ όλα αυτά, η sailbooking αποτελεί μία επιπλέον καλή ελληνική προσπάθεια και ευχομαι να καθιερωθεί στην αγορά. Δυστυχώς οι έλληνες εμπλεκόμενοι επαγγελματίες στο θαλάσσιο τουρισμό δεν είναι επαρκώς εξοικιωμένοι με το μέσον και “διστάζουν” να εναρμονιστούν στις νέες τάσεις…

    • Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο, αλλά και για την εποικοδομητική κριτική.

      Η πλατφόρμα http://www.sailbooking.gr αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ιστιοπλοϊκά σκάφη προσφέροντας τη δυνατότητα online κράτησής τους – γεγονός που την καθιστά πρώτη στο είδος της.

      Αναγνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία της yachtspanic, που σαφώς προϋπήρχε, απευθυνόμενη όμως σε ολόκληρη την αγορά ναύλωσης σκαφών, ανεξαρτήτως τύπου.

      Τέλος, είναι επίσης αλήθεια ότι η συγκεκριμένη αγορά χρήζει εκσυγχρονισμού και εξοικείωσης με το μέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.