Αρχική UNWTO UNWTO Executive Council: Ο Τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της...

UNWTO Executive Council: Ο Τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης

UNWTOΟι Υπουργοί Τουρισμού και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στη συνάντηση της 93ης συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του UNWTO τόνισαν το ρόλο του τουρισμού στην αντιμετώπιση των συνεχών προκλήσεων της παγκόσμιας οικονομίας, από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην παγκόσμια ανεργία (Μαδρίτη, Ισπανία, 12-13 Ιουνίου).

“Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να υπογραμμίσω το ρόλο του τουρισμού ως δημιουργό θέσεων εργασίας στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων πληθυσμών που αδίκως στερούνται πρόσβασης στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ο Πρίγκηπας Felipe, ανοίγοντας το 93ο σύνοδο του εκτελεστικού Συμβουλίου του UNWTO.

Το μήνυμα αυτό ήλθε ώς συνέχεια των δηλώσεων του Ισπανού Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού, κ. José Manuel Soria, ο οποίος δήλωσε ότι παρά τις οικονομικές συνθήκες του 2011, ο τουρισμός εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του ισπανικού ΑΕΠ και ήταν αυτός που αύξησε την απασχόληση στην ισπανική οικονομία .

«Παρά την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας, ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να είναι ένας από τους λίγους τομείς που αυξάνεται”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai. «Οι οικονομικές δυνατότητες του τουρισμού είναι πολλές, αλλά πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να μειώσουμε τα εμπόδια που συνεχίζουν να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του τουρισμού.”

Η διευκόλυνση των μετακινήσεων, ιδίως των διατυπώσεων εισόδου, είναι οι πιο σημαντικές από αυτά τα εμπόδια, συνέχισε ο κ. Rifai, ο οποίος κάλεσε τους εκπροσώπους του τουρισμού από 60 περίπου χώρες που συμμετείχαν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, την δηλαδή άρση των εμποδίων στα ταξίδια, με στόχο την τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία απασχόλησης .

“Το μήνυμά μου σήμερα είναι απλό,” είπε ο κ. Rifai. «Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να προσφέρει, όπως μερικοί άλλοι από τους στόχους της οικονομικής ανάπτυξης, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και δικαιότερης ανάπτυξης. Πρέπει απλώς να θέσει τις κατάλληλες πολιτικές. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.