Αρχική Πολιτισμός Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω

Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις και στην Αθήνα.
Στον όμορφο κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο (Ερμού 134-136, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) θα πραγματοποιηθούν βραδιές Αφήγησης γεμάτες μύθους και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους με γενικό τίτλο “Δρόμο παίρνω , δρόμο αφήνω” (10 Ιουνίου, 8, 15 και 22 Ιουλίου).
Όλοι μπορείτε να τους ακολουθήσετε νοερά σ’ αυτή την πορεία στο φιλόξενο χώρο του κήπου του ΣΕΑ, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό και να αφεθείτε στο γλυκόπικρο μα και μαγικό ταξίδι του έρωτα, των παραμυθιών και της μουσικής.

 Το θέμα των παραστάσεων αφήγησης είναι «Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω…».
Γιατί και η Γιορτή Παραμυθιών τόσα χρόνια περπατώντας στα άγνωστα μονοπάτια και τις πανέμορφες διαδρομές του νησιού, ανοίγει το δρόμο που ενώνει το σήμερα με το χθες, το εδώ με το αλλού, την πραγματικότητα με τη φαντασία, τον δικό μας πολιτισμό με τους πολιτισμούς των άλλων…
Γιατί και οι ήρωες των παραμυθιών πάντα «δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν» και, άλλοτε μέσα από  φαρδιούς δρόμους λαμπρών πολιτειών, μα πιο συχνά μέσα από μονοπάτια δύσβατα, γεμάτα κινδύνους και αδιέξοδα, προχωρούν, μέχρι να κατακτήσουν το στόχο τους: τον έρωτα, τη γνώση, την ευτυχία, τη λύτρωση…
Κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό αφεθείτε στο μαγικό και λυτρωτικό ταξίδι των παραμυθιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.