Αρχική Κρουαζιέρες Γιώργος Ανωμερίτης: Ανταγωνιστική η τιμολόγηση των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι του Πειραιά

Γιώργος Ανωμερίτης: Ανταγωνιστική η τιμολόγηση των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι του Πειραιά

Τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά για την κρουαζιέρα ύψους 420 εκ. Ευρώ και την ενεργοποίηση εξειδικευμένης θυγατρικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών management και υποδομών, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), κ. Γιώργος Ανωμερίτης μιλώντας στο SEA TOURISM FORUM των Ποσειδωνίων 2012.
       Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε επίσης την ανταγωνιστική τιμολόγηση των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι του Πειραιά, τα τιμολόγια του οποίου θα παραμείνουν σταθερά μέχρι το 2016.
       “Η σύσταση της ΕΛΙΜΕ, η συμμετοχή μας στην ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων), στην MedCruise (Μεσογειακή Ένωση Λιμένων), στον ΣΕΤΕ και σε όλα τα διεθνή γεγονότα αποτελεί σχεδιασμένη στρατηγική επιλογή της ΕΛΙΜΕ και του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Σε έναν εξωγενή παραγωγικό κλάδο, όπως η κρουαζιέρα πρέπει να βρισκόμαστε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων βάση μιας συντεταγμένης λιμενικής διπλωματίας. Γίναμε εξωστρεφείς και αυτό αποδίδει. Ήδη το 2011 είχαμε 35% αύξηση αφίξεων (μέσος όρος Ευρώπης 6,25%), ενώ με νέες υποδομές χτίζουμε το αύριο της λιμενικής βιομηχανίας. Η πολιτεία οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το νέο θεσμικό πλαίσιο λιμένων και λιμενικής πολιτικής βάσει του ευρωπαϊκού μοντέλου για τη λιμενική βιομηχανία”.

 “Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. στηρίζει ενεργά τα Ποσειδώνια με τη συμμετοχή του ως εκθέτης, αλλά και ως χορηγός των εκδηλώσεων του. Το Sea Tourism Forum δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και της Λιμενικής Βιομηχανίας να επικοινωνούν ετησίως και να κάνουν τις προσπάθειες τους για την πρόοδο του θαλάσσιου τουρισμού”.  Με τη δήλωση αυτή στο stand της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης υποδέχτηκε όλους τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ι. Στουρνάρας, ξένοι υπουργοί, πρέσβεις και εκπρόσωποι φορέων. Στα φετινά Ποσειδώνια ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. αλλά και όλα τα λιμάνια μέλη της ΕΛΙΜΕ εκπροσωπήθηκαν σε κοινό περίπτερο στην είσοδο της έκθεσης.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.