Αρχική Τουρισμός Να υπάρξει την 18η Ιουνίου μία ικανή και λειτουργική κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό...

Να υπάρξει την 18η Ιουνίου μία ικανή και λειτουργική κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό μέσα στη ζώνη του Ευρώ, ζητά ο ΣΕΤΕ

Να υπάρξει την 18η Ιουνίου μία ικανή και λειτουργική κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό μέσα στη ζώνη του Ευρώ, ζήτησε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης τις εργασίες της οποίας χαιρέτισαν η Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κα Τ. Καραπαναγιώτη και οι κ.κ. εκπρόσωποι κομμάτων, Ο. Κεφαλογιάννη, ΝΔ, Ν. Αλευράς, ΠΑΣΟΚ, Μ. Ιατρίδη, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και Δ. Χατζησωκράτης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι με ομπρέλα τον ΣΕΤΕ, όλοι οι τουριστικοί φορείς και οι μεμονωμένες επιχειρήσεις, ενωμένοι, εντοπίζουν τα πολλά που τους ενώνουν και όχι τα λίγα που τους χωρίζουν και προσπαθούν το καλύτερο για τον τουρισμό και το μέλλον της χώρας. Ένας κόσμος εξωστρεφών, παραγωγικών μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενωμένος δείχνει σήμερα τον δρόμο στις πολιτικές δυνάμεις και στους κοινωνικούς εταίρους.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο πρωταθλητής της ανάπτυξης, αρκεί η νέα κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να αυξηθούν σε ορίζοντα 2-3 ετών οι αφίξεις στα 20 εκατ., προσφέροντας συνολικά επιπλέον 3 μονάδες κάθε χρόνο στο ΑΕΠ της χώρας και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, υπογράμμισε τις ευθύνες των εταίρων που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό ζητούμενο, δηλαδή να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην χώρα και να μπουν τα θεμέλια της νέας Ελλάδας του 21ου αιώνα.
 
Όσον αφορά στα άμεσα οριζόντια μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ο κ. Ανδρεάδης εστίασε στην επανέναρξη της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και την καθιέρωση σταθερού και ελκυστικού φορολογικού πλαισίου. Επιπλέον, μέτρα θα πρέπει να παρθούν και προς την κατεύθυνση της πάταξης της γραφειοκρατίας και της εχθρικής αντιμετώπισης κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας από τον δημόσιο τομέα, καθώς και για την πλήρη και καθολική απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης πρόσθεσε ότι στα οριζόντια μέτρα που θα πρέπει να λάβει η νέα κυβέρνηση πρέπει να προστεθούν αυτά της ταχείας απονομής της δικαιοσύνης και της ύπαρξης συγκεκριμένου χωροταξικού σχεδιασμού με ξεκάθαρες χρήσεις γης και προστασία των επενδύσεων μετά την αρχική δανειοδότηση.  
 
Σχετικά με τα άμεσα ειδικά μέτρα του τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκε στην οριστική επίλυση του προβλήματος χορήγησης visa Schengen, η λύση του οποίου μπορεί να επιφέρει άμεσα επιπλέον 3 εκατ. επισκέπτες, 5 δισ. Ευρώ, άμεσα και έμμεσα έσοδα και 60.000 – 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στο συνολικό τουριστικό πακέτο, στην επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ της εστίασης στο 13%, στη στρατηγική ανάπτυξης των αερομεταφορών, στην εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων της πρωτεύουσας και την ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό. Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί σχέδιο στήριξης της ακτοπλοΐας και να ενεργοποιηθεί άμεσα η λειτουργία της Εταιρείας Μάρκετινγκ, που η δημιουργία της ψηφίστηκε πρόσφατα, με σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.