Αρχική Εκδηλώσεις H Διεθνής Ημέρα Μουσείων και η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2012 στο Navarino...

H Διεθνής Ημέρα Μουσείων και η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2012 στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, στην Costa Navarino

Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων στις 19 Μαΐου με σειρά εκδηλώσεων, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στην Costa Navarino. Για πρώτη φορά, αυτός ο μοναδικός διαδραστικός περιβαλλοντικός εκθεσιακός χώρος, λαμβάνει μέρος στη μεγάλη παγκόσμια γιορτή και διοργανώνει για τους επισκέπτες του The Westin Resort, Costa Navarino ειδικά προγράμματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 19 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων εορτάζεται με μία Ξενάγηση – Συναυλία από το κουαρτέτο Θάμυρις. Με τη συνοδεία φλάουτου, βιολοντσέλου, κλαρινέτου, βιόλας και φωνής, οι  μουσικοί οδηγούν ερμηνευτικά τους επισκέπτες της έκθεσης, συνδέοντας τις θεματικές της ενότητες με ταιριαστές μελωδίες. Το ρεπερτόριο που επιλέχθηκε για αυτήν την περίπτωση και οι μουσικοί, δημιουργούν μία βιωματική εμπειρία και ζωντανεύουν τα περιβαλλοντικά διαδραστικά εκθέματα του μουσείου. Παράλληλα, το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, όπως και χιλιάδες ακόμη μουσεία ανά τον κόσμο, θα παραμείνει ανοικτό για όσους διαμένουν στο The Westin Resort, έως αργά το βράδυ.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, μέσα από ειδικές ξεναγήσεις, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις θεματικές ενότητες και τα διαδραστικά ψηφιακά εκθέματα του περιβαλλοντικού κέντρου.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται επίσης μια ξεχωριστή δραστηριότητα για τα Χωριά SOS. Μία ομάδα παιδιών θα συμμετέχει στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και Προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» που πραγματοποιείται στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank και συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωσή του για αυτό το σχολικό έτος. Μέσα από το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας μέσα από ειδικές διαδρομές και πειράματα. Θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, γνωρίζοντας από κοντά τη Μεσσηνιακή φύση, μέσα από μία βόλτα με ποδήλατα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που διοργανώνει το Navarino Outdoors.

Με τη χρήση διαδραστικών τεχνολογικών μέσων, το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank λειτουργεί ως κέντρο ενημέρωσης για τους επισκέπτες της Costa Navarino, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής, για τη Μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του. Παρέχει επίσης πληροφόρηση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το Navarino Environmental Observatory (NEO). Αυτός ο πρότυπος για τα ελληνικά δεδομένα περιβαλλοντικός χώρος, έχει δημιουργηθεί από το Navarino Foundation, με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), και την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Με σύνθημα «Τα μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, Νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις», η Διεθνής Ημέρα Μουσείων που θέσπισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων εορτάζεται για 35η χρονιά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30.000 μουσείων σε 100 χώρες. Στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων που ξεκίνησε το 2005 μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, συμμετείχαν το 2011 περισσότερα από 4.000 μουσεία σε 40 χώρες. Οι δύο θεσμοί τελούν υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων και της UNESCO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.