Αρχική Αεροπορικά Νέα Η AEGEAN εγκαινίασε απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς την Πράγα

Η AEGEAN εγκαινίασε απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς την Πράγα

Η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος του δικτύου της Star Alliance, εγκαινίασε χθες τις νέες απευθείας πτήσεις της από την Αθήνα προς την Πράγα, το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η AEGEAN θα συνδέει την Αθήνα με την Πράγα με 3 πτήσεις την εβδομάδα. Το αεροσκάφος θα αναχωρεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 09:20 και θα επιστρέφει από το διεθνές αεροδρόμιο της Πράγας στις 11:40 (τοπική ώρα). Οι πτήσεις θα εκτελούνται με τα αεροσκάφη AIRBUS A320, 168 θέσεων, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπω την Πράγα να προστίθεται στον ευρωπαϊκό αεροπορικό μας χάρτη. Ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε τους επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για αναψυχή από και προς αυτόν τον εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό. Η Πράγα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ευρωπαϊκές πόλεις και βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό στον κατάλογο των προορισμών που επιθυμούσαμε να εξυπηρετούμε.  Ανυπομονούμε να προσφέρουμε τη φιλοξενία μας στο επιβατικό κοινό της Τσεχικής Δημοκρατίας».
Από την πλευρά του ο Executive Director for Aviation Business, Marketing and Product Management του Αεροδρομίου της Πράγας, κ. Stanislav Zeman, επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η Aegean Airlines εγκαινίασε τακτικές πτήσεις προς την Αθήνα, παρέχοντας στο Αεροδρόμιο της Πράγας τη δυνατότητα να προσθέσει ένα ακόμα τακτικό δρομολόγιο στη λίστα των προορισμών που εξυπηρετεί. Με γνώμονα την προηγούμενη εμπειρία μας και το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από την Πράγα, είμαι πεπεισμένος ότι το νέο αυτό δρομολόγιο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού επιβατών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα το γεγονός ότι το 2011 περισσότεροι από 470.000 επιβάτες επέλεξαν πτήσεις μεταξύ Πράγας και Ελλάδας».
Τα νέα απευθείας δρομολόγια προσφέρουν πολύ περισσότερα από απλώς νέους προορισμούς στο δίκτυο της AEGEAN. Φέρνουν την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας πιο κοντά με έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, την

Πράγα, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες για το εμπόριο, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Η Πράγα, το ιστορικό μαργαριτάρι της Ευρώπης, είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της πόλης, που καλύπτει μια έκταση 866 εκταρίων, ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.