Αρχική Ελλάδα ΕΣΕΕ: «Οι σημερινοί εκφραστές της Ελληνικής Δημοκρατίας απέτυχαν»

ΕΣΕΕ: «Οι σημερινοί εκφραστές της Ελληνικής Δημοκρατίας απέτυχαν»

Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά το ναυάγιο συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών «Οι σημερινοί εκφραστές της Ελληνικής Δημοκρατίας απέτυχαν».

«Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας ο όρος και η έννοια «δημοκρατία» δυσφημίστηκε ανεπανόρθωτα, από την επιπόλαιη στάση ορισμένων πολιτικών που επέμεναν να απορρίπτουν την πιθανότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Τα τρία μέρη του ορισμού της δημοκρατίας – η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού – στη σημερινή πολιτική σκηνή φαίνεται ότι δεν σημαίνουν πλέον πολλά πράγματα για τους ανεπαρκείς πολιτικούς μας.

Δυστυχώς, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν περιλαμβάνει πάντα σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς με συναινετική διάθεση. Η δυνατότητα ριζικότερης ανάμειξης των εκλεγμένων εκπροσώπων προς αποφυγή παρατεταμένης ακυβερνησίας απέτυχε παταγωδώς.

Μετά από δεκαήμερη άκαρπη προσπάθεια επίτευξης πολιτικής σταθερότητας και διαρκείς συναντήσεις κατευνασμού πολιτικών παθών, προς απογοήτευση όλων, η χώρα οδηγείται ξανά σε νέες εκλογές.

Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης δεν φαίνεται να συγκίνησε όλους τους εκπροσώπους της δημοκρατίας μας. Οι πολιτικοί αρχηγοί, ομού και κατά μόνας, διάλεξαν να γίνουν «νεκροθάφτες» της πολιτικής ηρεμίας και να μας καταδικάσουν στην εύκολη λύση μιας νέας προσφυγής στις κάλπες, η οποία όπως διαφαίνεται, ενέχει τον κίνδυνο να μας οδηγήσει στο θάνατο της κοινωνικής και οικονομικής μας χρεοκοπίας.

Είναι κρίμα και άδικο για τον ελληνικό λαό, μετά από τόσους χαρισματικούς ηγέτες να ζητιανεύει να κυβερνηθεί από πολιτικούς παρίες. Δεν αξίζει στην πατρίδα μας η καταστροφική προοπτική».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.