Αρχική Τουρισμός ΓΕΠΟΕΤ, δώστε μας πίσω τον τουρισμό που μας πήρατε

ΓΕΠΟΕΤ, δώστε μας πίσω τον τουρισμό που μας πήρατε

ΓΕΠΟΕΤΔήλωση ΓΕΠΟΕΤ για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
 
Κοιν: Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων
 
Αθήνα, 15 Μαΐου 2012
 
Είναι κρίμα μία χώρα, ένας λαός να υποφέρει, οι επιχειρήσεις να κλείνουν, να διασύρεται και να κινδυνεύει ακόμα και η ακεραιότητα της χώρας με κύριους υπεύθυνους τους πολιτικούς της. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.Σαφώς και οδηγηθήκαμε εδώ από τα δύο μεγάλα κόμματα και όλα αυτά που δημιούργησαν στην ελληνική αγορά, στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό τουρισμό. Εάν αναφερθούμε στα μικρότερα κόμματα, βολεύονταν και αυτά με την προηγούμενη κατάσταση. Σήμερα πλέον έχουμε πιάσει πάτο αλλά και το χειρότερο αποδειχθήκαμε αναξιόπιστοι. Εμείς οι ίδιοι τους τα είπαμε αυτά, ισολογισμοί ψεύτικοι, οι μεν να ρίχνουν ευθύνες στους δε και να μπερδεύουν τον κόσμο σε τέτοιο βαθμό που να μην αντιλαμβάνεται αυτή τη γλώσσα, που τελικά ήταν ψεύτικη. Όλοι υπόσχονται το καλύτερο για τον λαό και στο τέλος όλα οδηγούν αυτόν τον δύσμοιρο λαό στην ανεργία, στην απόγνωση.
 
Αυτή τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί πριν 70 χρόνια, αυτή και χειρότερη χρησιμοποιούν και σήμερα τάζοντας τα αδύνατα. Δεν θα αναφερθούμε στη βιομηχανία, στους βιοτέχνες, στις καλλιέργειες γιατί δεν είναι ο χώρος μας, ο χώρος μας είναι ο τουρισμός. Όμως ακούμε, παρακολουθούμε, βλέπουμε ότι οι υπόλοιποι κλάδοι είτε συρρικνώνονται είτε μετακομίζουν στις γειτονικές χώρες, η δε αγροτική παραγωγή με την ανικανότητα των κυβερνώντων έχει εγκαταλειφθεί. Μας έμεινε ο τουρισμός και η ελληνική ναυτιλία, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και αυτό διότι λειτουργεί ελεύθερη κάτω από διεθνείς νόμους που τηρούνται και έτσι μεγαλούργησε, γιατί αν είχαν την ελληνική σημαία θα είχαν και αυτοί χρεοκοπήσει όπως και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί.
 
Όσον αφορά στον τουρισμό -που είναι η δουλειά μας- των 16,5 εκατομμυρίων τουριστών και των 11 δις Ευρώ εισπράξεων, που εκπροσωπεί το 18% του ΑΕΠ,  των οκτακοσίων χιλιάδων εργαζομένων, αυτού του τουρισμού που δεν μεταφέρεται όπως οι σημαίες των πλοίων, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Αυτή την χώρα που προίκισε η φύση, ο Θεός, η ιστορία τόσο απλόχερα πρέπει να έρθουν και να την επισκεφθούν, να την απολαύσουν οι τουρίστες και για να το πράξουν αυτό χρειάζονται ηρεμία και απαιτείται μία ισχυρή κυβέρνηση ή τουλάχιστον μία κυβέρνηση που να τα εξασφαλίζει αυτά. Ο σοφός λαός με τον τρόπο που ψήφισε ήθελε μία Βουλή με πολλά κόμματα και κυβέρνηση συνεργασίας και όχι τις προηγούμενες αλαζονικές μονοκομματικές κυβερνήσεις που δεν τον λογάριασαν και δεν του είπαν την αλήθεια. Σε αυτή την περίπτωση όμως απαιτείται να είναι και οι πολιτικοί σοφοί και από αυτά που μας δείχνουν δεν είναι.
 
Η τουριστική Ελλάδα σήμερα έχει εγκαταλειφθεί από τους πολιτικούς, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τη φετινή τουριστική περίοδο -που το προκαλέσαμε εν μέρει οι ίδιοι με το κάψιμο της Αθήνας- και τα πράγματα χειροτέρεψαν τώρα. Στις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων ακούσαμε τίποτα για τον τουρισμό; Αυτόν τον τουρισμό που τον έχουν αφήσει στη τύχη του, που τα τελευταία χρόνια τώρα δεν έχει γίνει καμία διαφήμιση και έτσι άρχισε ο κόσμος να ξεχνάει την Ελλάδα;
 
Προσθέσανε χαράτσια στον τουρισμό στα τουριστικά γραφεία ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 19% στο 23%, στην εστίαση -στις τουριστικές περιοχές ένας καφές στη χώρα μας έφτασε στα τέσσερα Ευρώ – όταν σε όλες τις ανταγωνίστριες χώρες ο ΦΠΑ δεν ξεπερνά το 8%. Όλα αυτά τα δεινά πάνω στον τουρισμό που έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο και κανένας προγραμματισμός. Ποιος τουρίστας θα έρθει σε μία χώρα που δεν ξέρει τι θα βρει –είναι νωπές ακόμα οι μνήμες που πυρπολούσαν την Αθήνα, αφαιρούσαν τα μάρμαρα των ξενοδοχείων για να σπάσουν βιτρίνες – πόσο μάλλον τώρα που η χώρα δεν έχει ακόμα κυβέρνηση και αυτός που σκέφτεται να μας επισκεφθεί φοβάται.
 
Κύριοι Αρχηγοί των κομμάτων, εμείς που δεν ανήκουμε στον πολιτικό χώρο και ζούμε στον τόπο που γεννήθηκε η φιλοξενία το γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν έπαθε το παραμικρό κανένας τουρίστας, όμως δεν μεταφέρεται έτσι στο εξωτερικό, αντιθέτως μεταδίδονται και όχι αδίκως οι εμπρησμοί στην Αθήνα, τα δεμένα πλοία τις ημέρες του Πάσχα στα λιμάνια, οι συχνές απεργίες που μπλοκάρουν την Αθήνα, τα κλειστά μουσεία μετά τις 14.30 το μεσημέρι με απόφαση των κυβερνώντων σε μία χώρα που περιμένει να ζήσει από τον τουρισμό. Και τώρα, σε αυτή την κατρακύλα φέτος του ελληνικού τουρισμού μέσα σε όλα τα αρνητικά έρχεται να προστεθεί και η ακυβερνησία για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον φόβο του εν δυνάμει επισκέπτη.
 
Οι κρατήσεις σήμερα βαίνουν μειούμενες αγγίζοντας το 30-40% ανάλογα με την περιοχή. Ο τουρισμός της Ελλάδας αργοσβήνει. Αυτή η όμορφη χώρα, αυτή η φιλόξενη Αθήνα με πολιτιστικά γεγονότα όπως η αναπαράσταση της «Δίκης του Σωκράτη» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στα τέλη Μαΐου όπου έχουν κληθεί διάσημες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο που αγαπούν αυτόν τον τόπο, μπορεί ακόμα να εμπνεύσει. Ο Σωκράτης υπαρκτό πρόσωπο που δίδασκε φιλοσοφία και διδάσκεται σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, ο Ωνάσης μεγάλος Έλληνας που με την κληρονομιά του χρηματοδότησε την ανέγερση αυτού του κοσμήματος τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι αυτοί που εξυψώνουν την Ελλάδα, μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι.
 
Κύριοι Αρχηγοί, αισθανθείτε και εσείς την κρισιμότητα των στιγμών και αν όχι μην μας ταπεινώνετε. Έγιναν και θα γίνουν  ξανά εκλογές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, δεν είδαμε όμως πουθενά αυτή την ασυνεννοησία, αυτή την ανευθυνότητα. Θέλουμε τον τουρισμό που μας επισκέπτεται, δώστε μας πίσω τον τουρισμό που μας πήρατε, εμείς είμαστε ο λαός, εμείς θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας ώστε να ζήσουν και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του τουρισμού αλλά και ευρύτερα. Βρείτε τα μεταξύ σας εσείς που κάνετε αυτά τα τραγικά λάθη, που διοικήσατε την χώρα και δεν λέγατε όλα αυτά τα χρόνια την αλήθεια και εσείς που διεκδικείτε τη λαϊκή εντολή δείτε πρώτα και πάνω από όλα την Ελλάδα.  ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ με την ψήφο που σας έδωσε.
 
Να σκύψετε πάνω στα προβλήματά μας που είναι προβλήματα του λαού πριν να είναι πολύ αργά, για να αντιστραφεί το κλίμα και να μας ξαναδώσετε τον τουρισμό που τώρα χάνουμε όχι με ευθύνη του λαού που θέλετε να υπηρετήσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.