Αρχική Συνέδρια Στην Ερέτρια το 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο

Στην Ερέτρια το 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο

Celestyal Cruises

H παρουσίαση του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου με θέμα «Το νέο οικονομικό μοντέλο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων και της καινοτομίας», έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν για το Ελληνορωσικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ερέτρια, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, ο  Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου  Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, ο Εκπρόσωπος  της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και Υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Νίκος Πέππας, ο Α’ Γραμματέα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βασιλιέφ Μαξίμ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου, κ. Κων/νος Ρουσόπουλος, η  Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ. Ζλακώνη Λίλιαν.
Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Κάτια Τσιμπλάκη.
Επίσης, το παρών τους έδωσαν οι χορηγοί του συνεδρίου μεταξύ άλλων ήταν, ο κ. Νίκος Μπατιστάτος (BATISTATOS CONSTRUCTION), ο κ. Νίκος Στράτης (ιδιοκτήτης του Negroponte και του Μiramare),ο κ. Σ. Πετρώφ (ιδιοκτήτης του Olympic Star), o κ. Kαρλής (BUDGET CAR  RENTAL), ο κ. N.Αγγελής ιδιοκτήτης του Star99fm, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του FAMOUS SOTIRIOU TRAVEL. Τέλος την συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερέτριας και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σέττας.

O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στόνισε ότι “Για τον Δήμο της Ερέτριας η φιλοξενία του σημαντικού Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση καθώς η Αυτοδιοίκηση αποτελεί την κινητήρια δύναμη στις αναπτυξιακές πολιτικές και στην διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας απαλλαγμένου από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Το άνοιγμα του δίαυλου επικοινωνίας με την Ρωσία,  με την οποία μας ενώνουν κοινές αξίες και ιδανικά,  σε πολιτικό θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού, την διάνοιξη νέων εμπορικών οδών καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται και στους δύο αυτούς τομείς.
Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στη δύνη μια βαθιάς οικονομικής κρίσης και να πληρώνει τα λάθη των πολιτικών επιλογών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, όμως δεν πρέπει να μοιρολατρούμε. Αντίθετα, πρέπει να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας από τις στάχτες, λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα “άνθρωπος”. Αυτό έχουμε ως στόχο να κάνουμε στην Εύβοια και ειδικότερα στην Ερέτρια, να αξιοποιήσουμε την γεωγραφική της θέση, το κλίμα, το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον, την θάλασσα, το βουνό, την ναυτιλία, τις νέες καλλιέργειες, την διορατικότητα και την ευελιξία των κατοίκων. Αυτή είναι και η ευκαιρία που προσφέρει σε Έλληνες και Ρώσους, τούτο το Επενδυτικό Συνέδριο. Η δημιουργία ενός προτύπου συνεργασίας, η υλοποίηση καινοτόμων επενδύσεων, η προώθηση της πράσινης ενέργειας και της επιχειρηματικότητας, η συνεργασία στο εμπόριο, στην κτηματαγορά, στις μεταφορές και φυσικά στον τουρισμό είναι ορισμένοι από τους στόχους που έχουμε θέσει ως αποτέλεσμα των εργασιών του σημερινού συνεδρίου μας. “
Ο κ. Σκριάμπιν υπογράμμισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Ελλάδα,  η Εύβοια αποτελεί το ιδανικό νησί προκειμένου να πραγματοποιηθεί το 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό  Συνέδριο. Η Ρωσία έχει μεγάλες δυνατότητες προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, από τον τουρισμό, μέχρι τις κατασκευές και τα αγροτικά προϊόντα. Το σύνθημα της εκστρατείας που κάνουμε στη Ρωσία για την Ελλάδα είναι: «Ξεκουραστείτε στην Ελλάδα, βοηθήστε την Ελλάδα». Και στους Έλληνες λέμε: Ελάτε στη Ρωσία, βοηθήστε τα προϊόντα σας». Στη Ρωσία υπάρχει ένα project που δημιούργησαν Ρώσοι δήμαρχοι οι οποίοι διοργανώνουν ένα Σαββατοκύριακο πώλησης Ελληνικών προϊόντων. Από αυτό το είδος των λαϊκών αγορών ο στόχος μας είναι τα Ελληνικά προϊόντα να καταφέρουν να τοποθετηθούν και στα ράφια των Ρωσικών Super Market”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.