Αρχική Μουσεία ΓΕΠΟΕΤ: Ακόμη και σήμερα συνεχίζουν τα μουσεία να μη λειτουργούν με το...

ΓΕΠΟΕΤ: Ακόμη και σήμερα συνεχίζουν τα μουσεία να μη λειτουργούν με το θερινό ωράριο

Και ενώ είναι γνωστό τοις πάσι πως υπάρχουν στο Δημόσιο χιλιάδες υπεράριθμοι υπάλληλοι με ανύπαρκτο αντικείμενο εργασίας, δεν είναι δυνατό να βρεθεί προσωπικό φύλαξης για να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας με το θερινό ωράριο. Δηλαδή να μην κλείνουν από τις 15:00 το μεσημέρι αλλά να είναι ανοιχτά μέχρι τις 18:00 – 19:00 μ.μ όπως γίνονταν σε σταθερή βάση μέχρι το 2010 και όπως περιμένει να βρει ο ξένος επισκέπτης σε μια κατεξοχήν χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό της.
 
Πρόκειται για κάποια πράγματα που ο κοινός νους αδυνατεί να συλλάβει, όπως και την απάντηση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κυρίας Μενδώνη, πως τα ωράρια δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν μέχρι να γίνουν προσλήψεις ωρομίσθιου προσωπικού. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση για τη θέση του φύλακα. Θα μπορούσε, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, να μην προσληφθούν οι 690 που αναφέρει η σχετική προκήρυξη με άγνωστη ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας – και μάλιστα ενώ η τουριστική σεζόν ήδη τρέχει – αλλά να μεταταχθούν οι 1100 που συνολικά απαιτούνται για τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού από τις δεκάδες χιλιάδες των υπαλλήλων που περισσεύουν στα Υπουργεία.
 
Οι επιχειρηματίες του τουρισμού έχουμε μείνει άναυδοι με την κυνικότητα των απαντήσεων. Ακόμα και αυτό που τόσο απλόχερα μας έδωσε η φύση, αυτά που μας άφησαν σαν παρακαταθήκη, σαν αιώνια κληρονομιά οι πρόγονοί μας – και δεν τα δημιουργήσαμε εμείς, δεν δουλέψαμε για αυτά – ακόμα και αυτά δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε.
 
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού τον μοναδικό προσοδοφόρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, τον απαξιώνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.