Home Ξενοδοχεία Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: Η κατάσταση έρχεται να επιδεινωθεί με τις απεργίες...

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: Η κατάσταση έρχεται να επιδεινωθεί με τις απεργίες των ΚΤΕΛ και της ΠΝΟ

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα ξενοδοχεία της χερσαίας και νησιώτικης Μαγνησίας, λόγω των σοβαρότατων επιπτώσεων της κρίσης που πλήττει τη χώρα και της μη διάθεσης της επίσημης πολιτείας να δώσει λύσεις. Η κατάσταση έρχεται να επιδεινωθεί με την απεργία των ΚΤΕΛ τη Μεγάλη Πέμπτη και της ΠΝΟ από Μεγάλη Τρίτη έως Μεγάλη Τετάρτη.
Δεν υπάρχει καμία πολιτική για τον τουρισμό ενώ η μοναδική πολιτική στήριξη των εργαζομένων και των ξενοδοχείων που προσέφερε ο κοινωνικός τουρισμός έχει διακοπεί απότομα χωρίς να αντικατασταθεί. Κι ενώ στα παράθυρα των τηλεοράσεων ξεπροβάλλουν οι άναρθρες κραυγές και οι γυάλινοι λόγοι των υποψήφιων πολιτικών για την στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας αναγκαζόμαστε Μεγάλη Εβδομάδα να προβούμε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία μελών μας τα οποία πλήττονται από τη μη εκταμίευση παρελθουσών χρήσεων από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Όλα τα φρόντισε ο νομοθέτης και οι 300 της Βουλής και κατάργησε εκείνο που δεν φρόντισε, πως δηλαδή θα πληρωθούνε αυτοί που στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Τα χρήματα που δεν έχουν εκταμιευθεί για τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα ξενοδόχους είναι 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ενόψει της αναλγησίας του κράτους σχετικά με το φλέγον θέμα της μη μέχρι τώρα αποπληρωμής του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας 2011 στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας καλεί τα μέλη της σε συνάντηση αύριο, Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου, στις 10 π.μ. στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου, προκειμένου να συζητήσουμε τις επόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις μας.
Δυστυχώς η απραγία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και συγκεκριμένα του Υπουργού κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, που ευθύνεται για το γεγονός ότι ορισμένοι ξενοδόχοι φέτος θα μπούνε σε οικονομικές περιπέτειες, συνοδεύεται από την ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.
Η παρουσία των ξενοδόχων-μελών που εδώ και μήνες απαιτεί τα δεδουλευμένα από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου όλοι μαζί να υψώσουμε τη φωνή μας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.