Αρχική Ενέργεια Στη Βουλή το Ελληνικό και το πρόγραμμα Ήλιος

Στη Βουλή το Ελληνικό και το πρόγραμμα Ήλιος

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού όπως και  το πρόγραμμα «Ήλιος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το νομοθέτημα δίνει «ουσιαστική αξία» στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου, ενώ θέτει αναγκαίους περιορισμούς, «ώστε να εξασφαλιστεί ότι η επένδυση πέρα από την οικονομική και αναπτυξιακή της διάσταση, θα αποδώσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής χώρους αναψυχής και κοινωνικών εξυπηρετήσεων».

Με τις διατάξεις του ν/σ καθορίζονται οι δόμησης, οι επιτρεπόμενες χρήσεις και η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Αναψυχής ενώ ενσωματώνεται στην προς αξιοποίηση έκταση και η παράκτια ζώνη του Αγίου Κοσμά. Το πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής που θα δημιουργηθεί στο τμήμα του πρώην αεροδρομίου, θα έχει επιφάνεια έκτασης τουλάχιστον 2.000 στρεμμάτων, και θα περιλαμβάνει χρήσεις πρασίνου, ελεύθερων χώρων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών και πρότυπων αστικών υποδομών.

Σύμφωνα επίσης με τις διατάξεις του ν/σχ, οι δημόσιοι ανοιχτοί πράσινοι χώροι θα καταλαμβάνουν το 40% της έκτασης, οι ιδιωτικοί ανοιχτοί πράσινοι χώροι το 20 %, τα κτίρια 20% και οι δρόμοι επίσης 20%.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Ήλιος», στόχος του είναι η δημιουργία μεγάλων υποδομών παραγωγής και εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελλάδα προς άλλες, κυρίως βόρειες, ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα προβλέπεται η εγκατάσταση έως 10 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών, ενώ για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος προϋπόθεση είναι η ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων της Ελλάδας με τις ευρωπαϊκές χώρες.Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και κεφάλαια, να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και παραγωγής, κατασκευής, εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκών, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να ενισχύσει την γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.