Αρχική Εκθέσεις Ουγγαρία – Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βουδαπέστης Utazas 2012

Ουγγαρία – Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βουδαπέστης Utazas 2012

Με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπουν την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, το σύνολο των Τ.Οs  που δραστηριοποιούνται στην ουγγρική αγορά.
Η δυσχερής οικονομική κατάσταση της Ουγγαρίας, η πτώχευση των ουγγρικών αερογραμμών MALEV  και η ανασφάλεια που επικρατεί ως προς την Ελλάδα, αποτελούν τους κύριους ανασταλτικούς παράγοντες. Εντούτοις η περσινή χρονιά (2011) ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, παρουσιάζοντας διψήφια αύξηση επισκεπτών σε ελληνικούς προορισμούς.
Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας συμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση της Βουδαπέστης Utazas 2012 (1 – 4 Μαρτίου) με περίπτερο 120 τμ. και συνεκθέτες τη Ρόδο, την Περιφέρεια Ιονίων και την Aegean Airlines, η οποία απο 9 Μαρτίου εισέρχεται στην ουγγρική αγορά συνδέοντας 4 φορές εβδομαδιαία τη Βουδαπέστη με την Αθήνα.
Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα συνεδράσεων του εκθεσιακού χώρου Hungexpo, workshop για την Ελλάδα απευθυνόμενο σε πράκτορες πωλητές, σε συνεργασία με τον Tour Oparator Neckermann.
Παρά την οικονομική κρίση, 50.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση όπου συμμετείχαν 440 εκθέτες από 29 χώρες. Η ελληνική παρουσία υπήρξε εντυπωσιακή, προσελκύοντας πλήθος ενδιαφερομένων αλλά και επαγγελματιών του τουρισμού.
Τo Σάββατο 3 Μαρτίου, ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς, είχε επαφές και συζητήσεις με το τουριστικό κύκλωμα της Ουγγαρίας και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σειράς τηλεοπτικών αφιερωμάτων   για ελληνικούς προορισμούς, στο μεγαλύτερο απο άποψη τηλεθέασης κανάλι της Ουγγαρίας (RTL) .
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εθνικής στατιστικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας, η Ελλάδα, συνεχίζει να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά των οργανωμένων ταξιδίων.
150. 000 Ούγγροι επισκέφθηκαν το 2011 με οργανωμένα πακέτα τη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των Ούγγρων επισκεπτών στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 220.000 ετησίως, με ελαφρές αποκλίσεις από χρονιά σε χρονιά.
Στη γενική κατάταξη η Ελλάδα (στην ίδια θέση με την Ιταλία), ακολουθεί την οδικώς προσβάσιμη Κροατία, ενώ ακολουθεί κατά πόδας η Τουρκία η οποία, αντίθετα με την Ελλάδα αναμένεται να έχει αύξηση.

Αξίζει να σημειωθεί η παραδειγματική άψογη συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας με τις ελληνικές αρχές στην ουγγρική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Γεωργιλέ και τον Εμπορικό Σύμβουλο κ. Μιχαλόπουλο. Η συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα τη συνδιοργάνωση πολλών εκδηλώσεων πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα τη συνεχή προβολή της χώρας μας στην Ουγγαρία.
Τον προσεχή Μάιο 12 / 14, θα πραγματοποιηθούν στην διατηρητέα κλειστή Αγορά της Βουδαπέστης, οι «Ημέρες Ελλάδας», όπου η ελληνική γαστρονομία και η τουριστική Ελλάδα, παρουσιάζονται για 4η συνεχή χρονιά, στο ουγγρικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.