Αρχική Επικαιρότητα Μην χάσεις τη Μονεμβασία

Μην χάσεις τη Μονεμβασία

«Μην χάσεις τη Μονεμβασία».
Nα τι πρότεινε “ο τρελός” αρχιτέκτονας στη σύζυγο του Μίμη Πλέσσα, κα Αγγελική Ανδρικοπούλου- Πλέσσα.
Και συνεχίζει ο μεγάλος μουσικός, στη συνέντευξη του στο www.monemvasia.gr  “Θα συμβούλευα σε όσους με διαβάζουν και δεν καταλαβαίνουν να πάνε στη Μονεμβασιά, να ανέβουν στην κορυφή του κάστρου, να ακούσουν τη λειτουργία μετά την Ανάσταση και να μείνουν πλουσιότεροι για το υπόλοιπο της ζωής τους με ότι θα έχουν κατακτήσει.”

Εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία και ακολουθήσαμε την εκδρομή στη Μονεμβασιά, προχωρήσαμε μέσα στα καλντερίμια του Κάστρου, επισκεφθήκαμε ενδιαφέροντα μέρη, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μονεμβασιάς, στο Κάστρο, τον ναό του Ελκόμενου Χριστού, που βρίσκεται στον οικισμό της κάτω πόλεως της Μονεμβασιάς, και το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα, όπου επέστρεψε τον Μάιο του 2011, η εικόνα της Σταύρωσης (β΄ μισό του 14ου αιώνα), μετά την περιπέτεια της κλοπής της από αρχαιοκάπηλους, μία εικόνα από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες της λεγόμενης Παλαιολόγειας Αναγέννησης που αποτελεί ανεκτίμητης αξίας εκκλησιαστικό κειμήλιο.
Πήγαμε στη Νεάπολη, το λιμάνι του Γέρακα, τον Νερόμυλο των Ταλάντων, τον Αρχάγγελο, τη Πλύτρα, την Ελιά.
Φάγαμε σε ιδιαίτερες ταβέρνες, όπως η “Πυροστιά”, στο εγκατελειμένο πέτρινο χωριό Κουπιά, η “Νεράϊδα”, στον Αγιο Νικόλαο, Βοιών, το ¨Παραδοσιακό” στον Αγιο Νικόλαο, και η “Μαργαρίτα” στον Αρχάγγελο, αυθεντικές τοπικές γεύσεις, γνήσια παραδοσιακά πιάτα.
Φιλοξενηθήκαμε και δοκιμάσαμε υπέροχα κρασιά, στο εντυπωσιακό Kinsterna, ενώ στο Limira Mare στη Νεάπολη ενημερωθήκαμε για το ηλικίας τριών εκατομμύριων ετών, Σπήλαιο της Καστανιάς και τα τόσο ενδιαφέροντα προϊόντα, της περιοχής.
Μετά από μια τριήμερη περιήγηση, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Μονεμβασίας, κ. Μπάμπη Λύρα, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο κ.
Τριχείλη, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την φιλοξενία τους, καθώς και όλους όσους βοήθησαν να μας μείνει αξέχαστη αυτή η εκδρομή, γυρίσαμε στη βάση μας πλήρεις εικόνων με την υπόσχεση στους εαυτούς μας να πάμε ξανά το συντομότερο, στη Μονεμβασιά και να έχουμε καιρό να δούμε όλη τη Μάνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.