Αρχική Επικαιρότητα Κατά της… αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού 33 ευρωβουλευτές

Κατά της… αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού 33 ευρωβουλευτές

Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, χαρακτηρίζοντάς το ως «αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, που καταστρέφει το μέλλον των επόμενων γενιών και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και την αξιοπρέπειά τους».

«Στηρίζουμε την πρόταση των δημάρχων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, η οποία στοιχειοθετείται σύμφωνα με τις μελέτες του Πολυτεχνείου Αθηνών. Υποστηρίζουν τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές υποδομές, ως εναλλακτικό μοντέλο πραγματικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον, προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου», σημειώνουν σε κείμενο-επιστολή τους προς την Ελληνική Κυβέρνηση.

Το κείμενο των 33 ευρωβουλευτών
Το υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε νομοσχέδιο στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το οποίο η έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και η ακτή του Αγίου Κοσμά εκποιούνται με fast track διαδικασίες σε άγνωστους -μέχρι τώρα- επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

  • Στα 4.200 στρέμματα προβλέπονται χρήσεις αμιγούς και γενικής κατοικίας, επιχειρηματικά πάρκα, ουρανοξύστες, ξενοδοχεία, καζίνο, γραφεία, τράπεζες και υποδομές μεταφοράς. Ακόμα θα γίνει επέκταση της ακτής στη θάλασσα.

  • Στα υπόλοιπα 2.000 στρέμματα θα φτιαχτούν δρόμοι, πλατείες, κτίρια δημόσιας χρήσης, καθώς και ένα πάρκο» όπου θα προβλέπονται χώροι τουρισμού-αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών και πρότυπων αστικών υποδομών.

  • Το σχεδιασμό για όλα τα παραπάνω θα τα υλοποιήσουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα έχουν την εξουσία να προκαλούν την έκδοση υπουργικών αποφάσεων.

Για να προχωρήσουν όλα τα παραπάνω το νομοσχέδιο προβλέπει ειδικές διαδικασίες εξπρές για τις οικοδομικές άδειες, κατεδαφίσεις των λιγοστών κτιρίων, την έξωση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών εντός του ευρύτερου χώρου κάτι που αντιτίθεται στο ελληνικό Σύνταγμα και δίκαιο.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το επικίνδυνο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο, που καταστρέφει το μέλλον των επόμενων γενιών και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και την αξιοπρέπειά τους.

Στηρίζουμε την πρόταση των Δημάρχων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, η οποία στοιχειοθετείται σύμφωνα με τις μελέτες του Πολυτεχνείου Αθηνών. Υποστηρίζουν τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές υποδομές, ως εναλλακτικό μοντέλο πραγματικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον, προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτή η είδηση θα πρέπει να μπει στα “καλά νέα” της ημέρας παρότι, προσωπικά, πάντα αμφισβητώ τις “καλές προθέσεις” των πολιτικών.
    Από την άλλη θα ήθελα να πιστέψω ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν στην συνείδηση των πολιτικών/πολιτικών και να μπαίνει πλέον ο άνθρωπος/πολίτης σε πρώτο πλάνο.
    Αν πράγματι υλοποιηθεί πάρκο στο σημείο εκείνο, θα έδινε επιτέλους ένα δείγμα πολιτισμού της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.