Αρχική Οικονομία Σε 5% να μειωθεί ο ΦΠΑ, στον τουρισμό, ζητούν οι Βρετανικές Τουριστικές...

Σε 5% να μειωθεί ο ΦΠΑ, στον τουρισμό, ζητούν οι Βρετανικές Τουριστικές ενώσεις

Η Βρετανικές Τουριστικές ενώσεις, ζητούν τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον τομέα του τουρισμού σε πέντε τοις εκατό.Η Βρετανικές Τουριστικές ενώσεις, ζητούν τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον τομέα του τουρισμού σε πέντε τοις εκατό.

Σε μια επιστολή της προς τον George Osborne, η “British Hospitality Association”, ζητά μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ πέντε τοις εκατό, για τις διανυκτερέυσεις και την είσοδο στα αξιοθέατα.

Η μείωση του ποσοστού θα αυξήσει την απασχόληση και τα φορολογικά έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα της Deloitte δείχνει ότι η μείωση σε πέντε τοις εκατό θα δημιουργήσει 79.000 θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν επιπρόσθετα £ 2,6 δισεκατομμύρια του Δημοσίου κατά την επόμενη δεκαετία.

Ο τουρισμός είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, φέρνοντας σε £ 17,7 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο εσόδων σε ξένο συνάλλαγμα. Ως κλάδος, υποστηρίζει πάνω από 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και συμβάλλει πάνω από £ 34 δισεκατομμύρια ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μειοψηφία των χωρών που δεν επωφελούνται από τους κανονισμού της ΕΕ που τους επιτρέπει να στηρίξουν τον τουριστικό τομέα μέσω μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Οι επισκέπτες στη Γαλλία και την Ισπανία πληρώνουν επτά και οκτώ τοις εκατό, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 20 τοις εκατό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.