Αρχική Τουρισμός ΗΑΤΤΑ: Για ποια τουριστική Αθήνα μιλάμε?

ΗΑΤΤΑ: Για ποια τουριστική Αθήνα μιλάμε?

ΗΑΤΤΑ: Για ποια τουριστική Αθήνα μιλάμε?Κατακλυζόμαστε με μηνύματα από τη διεθνή τουριστική αγορά για τα έκτροπα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, τονίζει στην ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο ΗΑΤΤΑ, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, σχετικά με τα έκτροπα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, και απαιτεί την υπεύθυνη απάντηση της πολιτείας.

Σας παραθέτουμε το περιεχόμενο της επιστολής

Κατακλυζόμαστε με μηνύματα από τη διεθνή τουριστική αγορά για τα έκτροπα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου.
Η διεθνής κοινότητα, έγινε για άλλη μια φορά, μάρτυρας, όχι μόνο απαράδεκτων εικόνων από τη βεβήλωση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και τις τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και της ολιγωρίας των κρατικών αρχών να αποτρέψουν ανάλογα και μάλιστα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα.
Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του τουρισμού αλλά και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούμαστε να έχουμε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που θέτει η διεθνής και ελληνική κοινή γνώμη:
Ποιος σχεδιασμός και ποια μέτρα είχαν ληφθεί για να αποφύγουμε ανάλογα έκτροπα ;
Ειδικότερα:
–          Αν και ποια μέτρα είχαν ληφθεί ώστε να προφυλαχθεί ο Ιερός βράχος της Ακρόπολης;
–          Ποιες οδηγίες είχαν δοθεί στο φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης;
–          Έγινε έρευνα για τον τρόπο που έγινε η «είσοδος» στον Ιερό Βράχο για τυχόν ευθύνες που προκύπτουν για το προσωπικό φύλαξης;
–          Υπήρξαν και αν ναι πόσες συλλήψεις όσων εισέβαλαν;
–          Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο;

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε αντιληφθεί ότι θα γίνονταν για άλλη μια φορά, «αξιοποίηση» μιας ειρηνικής διαδήλωσης από τους γνωστούς-αγνώστους ;

Η δυσφήμηση της χώρας μας είναι τεράστια σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική περίοδο κατά την οποία γίνονται προ-κρατήσεις για το 2012.
Ζητούμε την υπεύθυνη απάντηση και την υπεύθυνη στάση της ελληνικής πολιτείας»

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.