Αρχική Τεχνολογία Ανοιχτή επιστολή στο Κογκρέσο για τα SOPA και PIPA με 75 υπογραφές

Ανοιχτή επιστολή στο Κογκρέσο για τα SOPA και PIPA με 75 υπογραφές

Παρόλο που τα δύο νομοσχέδια έχουν ανασταλεί για την ώρα, η επιστολή επισημαίνει τις ανησυχίες όλων ότι το Κογκρέσο θα συνεχίσει τις προσπάθειες να περαστούν μελλοντικά -αν όχι τα ίδια- άλλα παρόμοια μέτρα.

 [scribd id=80672293 key=key-g040gzj90t6k0nc85e4 mode=list]

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του Internet και συγκεκριμένα τις προσπάθειες εισαγωγής των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, αποστάλθηκε ανοιχτή επιστολή στο Κογκρέσο ζητώντας να αποσύρει τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτήσιας.

Η επιστολή φέρει 75 υπογραφές, ανάμεσα τους και αυτές μεγάλων ονομάτων του Διαδικτύου, όπως οι Mozilla και Reddit, οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχειρηματιών και άλλων οργανισμών.

Παρόλο που τα δύο νομοσχέδια έχουν ανασταλεί για την ώρα, η επιστολή επισημαίνει τις ανησυχίες όλων ότι το Κογκρέσο θα συνεχίσει τις προσπάθειες να περαστούν μελλοντικά -αν όχι τα ίδια- άλλα παρόμοια μέτρα. Αυτό που ζητά είναι να λάβει μια νέα προσέγγιση πάνω στα ζητήματα αυτά και να αφήσει κατά μέρος τις κρυφές διαπραγματεύσεις.

Η επιστολή κατηγορεί το Κογκρέσο ότι εξετάζει το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας πολύ στενά από το πρίσμα μίας και μόνο βιομηχανίας, (βλ. RIAA και MPAA) που θεωρεί ότι οι ισχύοντες νόμοι δεν είναι αρκετά αυστηροί. Κλείνοντας, επιμένει ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να αναλογιστεί το γεγονός ότι η νομοθεσία που επιθυμεί να περάσει περιορίζει την ελευθερία του λόγου και λειτουργεί ανασταλτικά στην καινοτομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.