Αρχική Ξενοδοχεία Έκκληση απευθύνει η ΣΕΕΔΔΕ να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού...

Έκκληση απευθύνει η ΣΕΕΔΔΕ να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριο Κουτρουμάνη Γεώργιο, απέστειλλε η ΣΕΕΔΔΕ, με θέμα την έκκληση για “Διατήρηση Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Στην επιστολή της η ΣΕΕΔΔΕ τονίζει τα εξής

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Ως γνωστόν, στα πλαίσια ψήφισης του νέου μνημονίου από την Βουλή την προηγούμενη Κυριακή, αποφασίστηκε η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι, από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας συντηρήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, ειδικότερα στα νησιά της άγονης γραμμής και στους λιγότερο προνομιούχους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Είναι αυτονόητο ότι, εάν τα ως άνω προγράμματα καταργηθούν μαζί με το μητρικό τους οργανισμό, όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν άμεσο και οξύ πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά όταν οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη προγραμματίσει τις κρατήσεις τους και έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες προμήθειες πάγιου υλικού.  Πολύ φοβόμαστε ότι, όλες αυτές οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα μετατραπούν, με την κατάργηση του προγράμματος, σε οικογενειακές εστίες ανεργίας αντί εργασίας. Ταυτόχρονα, θα πέσει αυλαία για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις συναφών με τον τουρισμό επαγγελμάτων συμβάλλοντας στον μαρασμό της απόμακρης ελληνικής περιφέρειας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. σας απευθύνει έκκληση να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, τα οποία κάθε άλλο παρά «δευτερεύοντα» είναι, όπως τα χαρακτηρίζει το μνημόνιο. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τουλάχιστον παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να διατηρηθούν για το τρέχον έτος, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις μέλη μας αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που αποζούσαν από αυτά, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.
Δεδομένου του επείγοντος του θέματος, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.