Αρχική Εκθέσεις Σημαντική η παρουσία του Ε.Ο.Τ στην έκθεση Β.Ι.Τ 2012 στο Μιλάνο

Σημαντική η παρουσία του Ε.Ο.Τ στην έκθεση Β.Ι.Τ 2012 στο Μιλάνο

Ο Ε.Ο.Τ συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού Β.Ι.Τ η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο επαγγελματιών του κλάδου όσο και κοινού στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ και η ιδιαίτερα θετική υποδοχή της Ελληνικής συμμετοχής ανέδειξαν τη δυναμική της Ιταλικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό.

Το γραφείο Ε.Ο.Τ της Ιταλίας με την ιδιαίτερη υποστήριξη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Ιταλία, κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου, οργάνωσε με επιτυχία μια σειρά στοχευμένων παράλληλων εκδηλώσεων που επεδίωκαν την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των συνεκθετών του Ε.Ο.Τ και παραγόντων του τουριστικού κλάδου της Ιταλίας. Οι παράλληλες εκδηλώσεις ξεκίνησαν πριν την Έκθεση προκειμένου να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για την Ελληνική συμμετοχή.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ, κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, έδωσε συνεντεύξεις τόσο σε τηλεοπτικά μέσα όσο και σε τουριστικά περιοδικά της Ιταλίας. Ξεχωρίζει η συνέντευξη του στην εφημερίδα CORRIERE DELLA SERA στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα προτρέποντας τους Ιταλούς να συνεχίσουν να την επισκέπτονται.

Συναντήθηκε με τον Επίτροπο για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία της Ε.Ε, κ. Antonio Tajani, άλλους επικεφαλείς χωρών που συμμετείχαν στην Έκθεση καθώς και με τους σημαντικότερους Tour Operators που υπογράμμισαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν να στηρίζουν το Ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Ζήκος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai, ο οποίος επιβεβαίωσε την υποστήριξη του στην Ελλάδα καθώς και την παρουσία του στον εορτασμό των 60 χρόνων του ΕΟΤ αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.