Αρχική Τουρισμός Η Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση, για τη σωτηρία του ελληνικού...

Η Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση, για τη σωτηρία του ελληνικού τουρισμού, ζητά ο ΗΑΤΤΑ

Πρωτοβουλίες για τη διάσωση της τουριστικής εικόνας της χώρας μας, ανέλαβε ο ΗΑΤΤΑ μετά τα θλιβερά γεγονότα στις 12 και 19 Φεβρουαρίου, και τον κατακλυσμό μηνυμάτων προς το Σύνδεσμο τα οποία έκαναν αναφορά σε πλήθος δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων κρατών, άκρως δυσφημιστικών για τη χώρα μας.
 
Ο ΗΑΤΤΑ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει επιστολές στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και στους αρμόδιους Υπουργούς, με τις οποίες είχε επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα να οργανωθεί ένας μηχανισμός με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού & Τουρισμού σε συνεργασία με Εταιρεία Επικοινωνίας προκειμένου να δίνονται υπεύθυνες απαντήσεις, από την ελληνική πολιτεία, στις αιτιάσεις κατά της χώρας μας αλλά και να προωθούνται θετικές ειδήσεις στα διεθνή ΜΜΕ μέσω των ελληνικών Πρεσβειών και των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού.
Πολλά ελληνικά τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού λαμβάνουν ανησυχητικά μηνύματα από συνεργάτες τους ξένους Tour operators με το οποία τους ενημερώνουν ότι ενώ ήδη υπήρχε μία μείωση στις προκρατήσεις το τελευταίο διάστημα, πλέον έχουν παγώσει, λόγω των ανακοινώσεων και ζητούν να υπάρξουν υπεύθυνες, οργανωμένες δράσεις από την Ελληνική Πολιτεία.
Ο Σύνδεσμος με επιστολές προς τα συγκεκριμένα διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όσο και στους Πρέσβεις των χωρών, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες εικόνες, οι ανακοινώσεις και τα άρθρα, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και επέμεινε στο ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, δεδομένου ότι τα όποια έκτροπα έχουν μικρό εύρος χρόνου και γεωγραφικής έκτασης και δεν επηρεάζουν ούτε την Αθήνα, πόσο δε μάλλον, την υπόλοιπη τουριστική χώρα.
Τέλος κλήθηκαν από το Σύνδεσμο δημοσιογράφοι, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την καθημερινότητά της.
Ο Σύνδεσμος τονίζει πως “Μόνο με μια απόλυτα συντονισμένη πολιτική και στοχευμένες δράσεις μπορούμε να ελπίζουμε στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας και κατ’ επέκταση, στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα.”
“Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση, για τη σωτηρία του ελληνικού τουρισμού.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.