Αρχική Μουσεία Ένας…ποντικός ξεναγεί στο ανάκτορο της Ζάκρου και το Μουσείο Σητείας

Ένας…ποντικός ξεναγεί στο ανάκτορο της Ζάκρου και το Μουσείο Σητείας

Celestyal Cruises

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό φυλλάδιο

Η ΚΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΤ πρόσφατα εξέδωσε εκπαιδευτικό φυλλάδιο με τίτλο «Ο Ραμύς στο ανάκτορο της Ζάκρου. Εκπαιδευτική περιήγηση στο μινωικό ανάκτορο της Ζάκρου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας».

Με αφορμή τη φανταστική ιστορία του Ραμύ, ενός Αιγύπτιου ποντικού που η ζωή τον έφερε στο μινωικό ανάκτορο της Ζάκρου, οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ανάκτορο και τις διατροφικές συνήθειες των ενοίκων του, εξερευνώντας το χώρο του μαγειρείου και τα αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί.

Το έντυπο απευθύνεται σε νεαρούς επισκέπτες και τους ενήλικες συνοδούς τους. Εκτός από την εικονογραφημένη ιστορία του Ραμύ, περιλαμβάνει ιστορικές και αρχαιολογικές πληροφορίες για το ανάκτορο, εστιάζοντας στο χώρο του μαγειρείου και τα αντικείμενα που σχετίζονται με τη διατροφή. Στο τέλος του φυλλαδίου προτείνονται δύο σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας που αξιοποιούν σχετικά ευρήματα από τη Ζάκρο.

Το έντυπο διατίθεται δωρεάν από το Μουσείο Σητείας, τον αρχαιολογικό χώρο της Ζάκρου και τα γραφεία της Εφορείας στον Άγιο Νικόλαο.

Πηγή: www.cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.