Αρχική Εκθέσεις Φωταγωγός / Lightwell του Δημήτρη Σκαλκώτου, στην αίθουσα τέχνης Siakos-Hanappe

Φωταγωγός / Lightwell του Δημήτρη Σκαλκώτου, στην αίθουσα τέχνης Siakos-Hanappe

Φωταγωγός / Lightwell του Δημήτρη Σκαλκώτου, στην αίθουσα τέχνης Siakos-HanappeΤη Πέμπτη 19, Ιανουαρίου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης, Φωταγωγός / Lightwell, του Δημήτρη Σκαλκώτου, στην αίθουσα τέχνης Siakos-Hanappe, στη Γλυφάδα.

Στην έκθεση Φωταγωγός / Lightwell, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη νέα δουλειά του.

Ο Σκαλκώτος, γλήπτης από τη Τήνο, δημιουργεί ένα επιβλητικό έργο στο διάστημα, εμφανίζοντας με λέξεις επιβλητικές τα έργα του, σκαλισμένα σε μάρμαρο, τα οποία βρίσκονται σε όλο τον ισόγειο χώρο της γκαλερί.

Οι έννοιες «ΦΩΣ», «AIΩNIO», «ΜΝΗΜΗ», «ΓΥΝΑΙΚΑ» , «ΟΡΙΟ», «ΠΗΓΗ», «ΜΟΝΟΣ», «Ήχος», ΕΦΥΓΕ, «Συνοχή», «ΔΥΣΗ» έχουν επιλεγεί από μια σειρά ποιημάτων του ψυχο-αναλυτή Γρηγόρη Μανιαδάκη με τίτλο «Φωταγωγός».

Οι λέξεις ως μεμονομένες μορφές τονίζουν, το βαθύτερο νόημά τους.

Στο ισόγειο, είναι εγκατεστημένο, το κεντρικό κομμάτι η «fotagogos» γύρω από το οποίο περιστρέφεται η έκθεση, είναι ένα μεγάλο γλυπτό γκρίζο μάρμαρο κοίλο εσωτερικά ντυμένα με καθρέφτες που αντανακλούν. 


Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 25, Φεβρουαρίου, 2012.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.