Αρχική Έκτακτα Γεγονότα Εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης Energa και Hellas Power, Αδιάλειπτη η ηλεκτροδότηση των καταναλωτών...

Εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης Energa και Hellas Power, Αδιάλειπτη η ηλεκτροδότηση των καταναλωτών από τη ΔΕΗ

ΔΕΗΤουλάχιστον 210.000 πελάτες των εταιρειών Energa και Hellas Power επιστρέφουν –αναγκαστικά- στη ΔΕΗ ύστερα από την «έξωσ绨 των δύο εταιρειών από το σύστημα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, αδιάλειπτη η ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, λέει η ΔΕΗ. O νέος ιδιοκτήτης των δύο εταιρειών, το fund Worlwide Energy δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα ποσά ύψους 27 εκατ. ευρώ προς τη χονδρεμπορική αγορά (ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ) και οι αρχές αφαίρεσαν από αυτές το δικαίωμα συναλλαγών στην ηλεκτρική ενέργεια.

Η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν πως οι καταναλωτές δεν επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή και δεν απαιτείται από την πλευρά τους να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια. Σύντομα η ΔΕΗ θα ενημερώσει τους πελάτες των δύο εταιρειών για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να παίρνουν πλέον τους λογαριασμούς τους από τη ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΡΑΕ και τον ΔΕΣΜΗΕ έχει ως εξής:

«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ενημερώνουν τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ότι, με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας ENERGA και HELLAS POWER από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Συνεπώς, οι εταιρείες αυτές, ENERGA και HELLAS POWER, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την από τη ΔΕΗ

Σε συνέχεια της χθεσιινής ανακοίνωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), με την οποία γνωστοποιήθηκε η διαγραφή δύο συγκεκριμένων εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς, η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες των υπόψη εταιρειών για τα ακόλουθα:
• Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το ν. 4001/2011 άρθρο 57, αναλαμβάνει από ώρα 00:01 της Τετάρτης 25/1/2012 την προμήθεια των καταναλωτών αυτών με ηλεκτρική ενέργεια, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου.
• Οι καταναλωτές αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν αδιάλειπτη τροφοδότηση με ηλεκτρικό ρεύμα και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.
• Επίσης, δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.
• Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
• Για το παραπάνω διάστημα, οι υπόψη καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο νόμος, με τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00). .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.